Jameson 0,5l

16,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Jameson je kultni irski viski s bogatom tradicijom i naslijeđem. Kao i većina viskija, Jameson također ima bogatu povijest koja seže već od 1780. godine, kada je John Jameson otvorio tvornicu viskija u Dublinu. Tijekom godina ta se proizvodnja selila po Irskoj, a danas joj je sjedište u Middletonu. On je među najpoznatijim i najprodavanijim irskim viskijima na svijetu, prepoznatljiv po svom karakterističnom okusu i kvaliteti. Jameson je najprodavaniji Irski viski na svijetu, te treći najprodavaniji viski na globalnoj razini. Danas iz Jameson tvornice na godišnjoj razini izađe 4,7 milijuna kutija, a čak 90% se izvozi na ostatak svjetskog tržišta. Danas Jameson predstavlja najbrže rastuću marku premium viskija u svijetu.

Ovaj viski ima glatku i uravnoteženu aromu s notama voća, vanilije i začina, što ga čini prijatnim za svakog ljubitelja viskija.

Svaka boca Jameson viskija rezultat je pažljivog odabira najfinijih sastojaka, te tradicionalnih postupaka proizvodnje koji su se kroz generacije prenosili s majstora na učenika. Kombinacija visokokvalitetnog ječmenog slada, najčišće irske vode i posebno odabranih viskija stvara neponovljivu simfoniju okusa koja oduševljava nepca svakog istinskog poznavaoca viskija. Proizvodnja započinje s kristalno čistom vodom i zlatnim ječmom, nakon čega  slijedi 6 glavnih faza prerade viskija Jameson: slađenje (21 dan), mljevenje (1 dan), gnječenje (2 dana), fermentacija (3 dana), destilacija (7 dana) te dozrijevanje koje traje godinama. Proces proizvodnje uključuje destilaciju slada u bakrenim kotlovima, zatim odležavanje u hrastovim bačvama kako bi se postigao bogat i kompleksan okus.

Jameson se često konzumira kao digestiv, bilo samostalno ili uz kockice leda. Također je popularan sastojak u raznim koktelima, kao što su “Whiskey Sour” ili “Irish Coffee”. Njegov blagi okus i karakteristična aroma čine ga idealnim za opuštene večeri ili druženja s prijateljima.

Jameson viski je više od običnog pića – on predstavlja spoj tradicije, strasti i posvećenosti stvaranju vrhunskog viskija koji nadilazi očekivanja. Njegova svestranost omogućava uživanje u njemu na različite načine – bilo da ga pijete čisto, s ledom ili kao sastojak u omiljenom koktelu, Jameson uvijek pruža vrhunsko iskustvo koje ostavlja neizbrisiv dojam.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,5l

Zemlja podrijetla

Irska

SKU: P2021 Kategorije: ,