Jameson 0,70l

20,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Jameson je kultni irski viski s bogatom tradicijom i naslijeđem. Kao i većina viskija, Jameson također ima bogatu povijest koja seže već od 1780. godine, kada je John Jameson otvorio tvornicu viskija u Dublinu. Tijekom godina ta se proizvodnja selila po Irskoj, a danas joj je sjedište u Middletonu. On je među najpoznatijim i najprodavanijim irskim viskijima na svijetu, prepoznatljiv po svom karakterističnom okusu i kvaliteti. Jameson je najprodavaniji Irski viski na svijetu, te treći najprodavaniji viski na globalnoj razini. Danas iz Jameson tvornice na godišnjoj razini izađe 4,7 milijuna kutija, a čak 90% se izvozi na ostatak svjetskog tržišta. Danas Jameson predstavlja najbrže rastuću marku premium viskija u svijetu.

Ovaj viski ima glatku i uravnoteženu aromu s notama voća, vanilije i začina, što ga čini prijatnim za svakog ljubitelja viskija. Jameson je Irski premium viski kojeg odlikuje iznimno nježan okus do kakvog dolazi usred nekarakteristične trostruke destilacije. Jedna od tajni izrade irskog viskija lagan je proces trostruke destilacije u bakrenim kotlovima. Radi se o  metodi koja Jameson proizvodima daje posebnu nježnost. Note vanilije, začina i oraščića zaokružene su dugim, toplim i nježno začinjenim završetkom. U viskiju je također zamjetna aroma drveta do koje dolazi usred dozrijevanja viskija u hrastovim bačvama.

Svaka boca Jameson viskija rezultat je pažljivog odabira najfinijih sastojaka, te tradicionalnih postupaka proizvodnje koji su se kroz generacije prenosili s majstora na učenika. Kombinacija visokokvalitetnog ječmenog slada, najčišće irske vode i posebno odabranih viskija stvara neponovljivu simfoniju okusa koja oduševljava nepca svakog istinskog poznavaoca viskija. Proizvodnja započinje s kristalno čistom vodom i zlatnim ječmom, nakon čega  slijedi 6 glavnih faza prerade viskija Jameson: slađenje (21 dan), mljevenje (1 dan), gnječenje (2 dana), fermentacija (3 dana), destilacija (7 dana) te dozrijevanje koje traje godinama. Proces proizvodnje uključuje destilaciju slada u bakrenim kotlovima, zatim odležavanje u hrastovim bačvama kako bi se postigao bogat i kompleksan okus.

Jameson se često konzumira kao digestiv, bilo samostalno ili uz kockice leda. Također je popularan sastojak u raznim koktelima, kao što su “Whiskey Sour” ili “Irish Coffee”. Njegov blagi okus i karakteristična aroma čine ga idealnim za opuštene večeri ili druženja s prijateljima.

Jameson viski je više od običnog pića – on predstavlja spoj tradicije, strasti i posvećenosti stvaranju vrhunskog viskija koji nadilazi očekivanja. Njegova svestranost omogućava uživanje u njemu na različite načine – bilo da ga pijete čisto, s ledom ili kao sastojak u omiljenom koktelu, Jameson uvijek pruža vrhunsko iskustvo koje ostavlja neizbrisiv dojam.

SKU: BD051 Kategorije: ,