Jack Daniels Gentleman Jack 1l

39,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Jack Daniels je destilerija koja je osnovana davne 1875 godine u Lynchburgu (Tennessee). Osnovao ju je Jasper Newton Daniel, poznatiji kao Jack Daniels. Iako je po tehnikičkim karakteristikama sam karakteriziran kao straight bourbon, Jack Daniels više preferira naziv Tennessee whiskey.  Zakon države Tennessee zahtjeva da proizvođači Tennessi whiskeya filtriraju alkohol kroz drveni ugljen od drveta javora prije odležavanja. Samim time je taj način filtracije postao jedinstven u svijetu proizvodnje whiskeya.

U dugoj povijesti su se događali razni usponi i padovi za ovu destileriju, no može se reći kako je velika prekretnica bila kada je Jack Daniels postajao omiljen kod Franka Sinatre, gdje je Sinatra uživao u svakoj kapljici, a Jack Daniels nije mogao dobiti bolji marketing od toga. Osim Sinatre veliku ulogu u popularnosti su imale i mnoge rock zvijezde, posebno kada je Jack postao dostupan u Velikoj Britaniji, gdje su nastale najveće zvijezde rock and rolla i dodatno popularizirale ovaj viski.

Jack Daniels je postao prihvaćen ravnomjerno diljem svijeta, a onda se destilerija odlučila za proizvodnju Gentleman Jacka.  Ovaj viski je prošao kroz zaštitni znak Jacka Danielsa, a to je filtracija kroz drveni ugljen (drvo javora), u ovom slučaju je ta filtracija odrađena dva puta. Ovo profinjeno piće krasi iznimno balansiran okus sa notama slatke karamele, svježe vanilije i začinjenog hrasta. Gentleman Jack je napravljen u čast njihova osnivača Jacka Danielsa.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

42%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

U.S.A.

SKU: P3507 Kategorije: ,