Fortaleza Reposado 0,70l

86,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Fortaleza je jedna od najboljih tequila na svijetu koja se još uvijek proizvodi na način na koji se proizvodila prije 100 godina. Njihovi nasadi plave Agave nalaze se vulkanskom tlu, što ovakvoj tequili daje nevjerojatnu mineralnost. Nasadi su okruženi Sierra Madre planinom ispod koje se nalazi kristalno čista voda, sa kojom se kuha plava Agava.

Da bi plava Agava bila spremna za berbu mora proći između 7 do 8 godina za koju se ljudi brinu isključivo ručno bez ikakvih strojeva. Ovakva tequila sadrži isključivo agavu u svom sastavu i nema dodataka od šećerne trske ili fruktoze. Zrela Agava prosječno ima 40 kg, a u nasadima Fortaleze postoje i neke koje imaju i do 110 kg od koje se može proizvesti 14 litara tequile.

Fortaleza Reposado je odležala otprilike šest mjeseci u hrastovim bačvama. Osjetit će te arome bačve i malo papra, no tradicionalna aroma tequile će biti itekako prisutna.

Boce u kojima se nalazi Fortaleza tequila su sve rađene ručno od strane artisana koji se već treću godinu bave ručnom proizvodnjom boca u malenom gradiću Tonala.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Meksiko

SKU: BD091 Kategorije: ,