Opis
Jedna od novih boca na domaćem tržištu je i pjenušac Piena koji je poseban po mnogim stvarima. Radi se od domaćih sorti iz okolice Jastrebarskog – štajerska belina, žuti plavec, šipon i kraljevina, ali se za proizvodnju koristi metoda koju naši susjedi Talijani koriste za proizvodnju prosecca, pa su čak i stručnjaci iz Valdobbiadene regije, odnosno domovine prosecca, pomagali na početku ove domaće pjenušave priče. Pjenušac Piena brut proizvedeni u svetojanskoj vinariji novi je jedinstveni proizvod Dobre berbe, po mnogočemu inovativan i jedinstven na našem tržištu. Proizveden charmat metodom, odnosno metodom vrenja u tankovima, izuzetne je kvalitete, skladnih kiselina, voćnih aroma i u potpunosti lijepo zaokružen. Prepoznatljivosti Piene doprinosi sljubljivanja autohtonih sorti jaskanskog kraja. Uz sadržaj alkohola 11,5% i svježinu koju pruža, Piena je “easy to drink” odnosno lagan za pit pjenušac, te će vas na prvu osvojiti svojim aromama, lepršavošću i zavodljivim okusom. Kako kvalitetan proizvod ide ruku pod ruku uz kvalitetne vizuale, vizualni identitet Piene je djelo zagrebačke dizajnerice Romane Kajp.