-10%

Kutjevo Maximo Brut 0,75l

9,89  Najniža cijena proizvoda u posljednjih 30 dana: 10,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kutjevo Maximo Brut je vrhunsko pjenušavo vino, proizvedeno u srcu Slavonije u vinariji Kutjevo. Vina s obronaka Krndije, vina Kutjevo dolaze s nadmorske visine od 200 do 450 metara. Klima, terroir i vremenski uvjeti čine ove obronke savršenima za uzgoj vina, vjetrovi nisu problem zahvaljujući šumama na području geoparka Papuk, koji osiguravaju kontinuirane uvjete. Vinarija Kutjevo uvelike obraća pažnju na proizvodni proces, od same berbe nadalje.

Ovo elegantno pjenušavo vino karakterizira svježina, voćnost i živahna kiselost. Svojom svjetlo slamnatožutom bojom i finim mjehurićima, Kutjevo Maximo Brut privlači pažnju već na prvi pogled. Arome zrelog voća poput zelene jabuke, kruške i citrusa dominiraju njegovim profinjenim mirisom, dok su note badema i bijelog cvijeća dodatni elementi koji obogaćuju njegovu kompleksnost.

Ovo izuzetno pjenušavo vino proizvodi se od kvalitetnih sorti grožđa uzgajanih na sunčanim padinama vinograda Kutjeva. Nakon pažljive ručne berbe grožđa, grožđe se pažljivo preša, a sok fermentira u kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvale sve najfinije arome i karakteristike vina. Prirodni je pjenušac, izrađen champagne metodom za prirodno pjenušavo vino gdje je druga fermentacija u boci. Pjenušac koji daje prekrasan miris jabuke i citrusa, diskretne cvjetne note i bagrem.

Kutjevo Maximo Brut idealan je za posebne prigode i proslave te se preporučuje kao aperitiv ili kao pratnja jelima od ribe, plodova mora i laganim voćnim desertima. Preporučamo posluživanje na 6°C kao luksuzniji aperitiv. Uživajte u svježini i eleganciji ovog vrhunskog pjenušca u društvu obitelji i prijatelja.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P1123 Kategorije: , ,