Krauthaker Chardonnay Rosenberg 0,75l

17,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Krauthaker Chardonnay Rosenberg je vrhunsko bijelo vino koje potpisuje vinarija Krauthaker, smještena u Kutjevu. Ovo vino nosi bogatu tradiciju i kvalitetu koja je postala prepoznatljiva za Krauthaker vinariju. Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističu uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete. Kvalitetu i uspješnost njihovih vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina.

Ovo kompleksno vino obiluje svježinom i voćnim aromama, a karakterizira ga uravnoteženost voćnih i cvjetnih nota, uz naglasak na svježim citrusnim tonovima, jabukama i kruškama. U pozadini se naziru suptilne arome vanilije i drva od hrasta koje dolaze od kratkotrajnog odležavanja u bačvama od francuskog hrasta. Svjetlije je žive slamnato, žute boje s nježnom zelenkastom nijansom, bouquet upućuje na bijelo domaće koštičavo voće uz note citrusa, vanilije i korice limuna uz delikatni dodir drva i dima.

Proizvodnja Chardonnay Rosenberg vina odvija se pažljivo odabranih grožđa s vinograda Rosenberg, poznatog po svojoj izvrsnoj kvaliteti. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranim temperaturama kako bi se sačuvala njegova prirodna svježina i voćnost. Vino je jednim dijelom dozrijevalo u bačvama, što se osjeti u kompleksnim aromama, a jednim dijelom u inoxu što mu daje svježinu i voćnost. U ustima vrlo živo, s dobrom svježinom u kombinaciji sa sasvim blagom slasti, lijepo, kremasto, zaobljeno, toplo, čvrsta tijela i voćna, živahna završetka solidne trajnosti, retronazalno s nijansom dima.

Ovo vino karakterizira svježina, puno tijelo i dugotrajan završetak na nepcu. Savršeno se slaže s raznim jelima, posebno s ribom, peradi i laganim jelima od tjestenine. Preporučuje se poslužiti ga rashlađenog na temperaturi od 10-12°C kako bi se najbolje istaknuli njegovi složeni okusi i arome. Krauthaker Chardonnay Rosenberg predstavlja vrhunski primjer hrvatskih vina i savršen je izbor za sve ljubitelje kvalitetnog i autentičnog vina.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

SKU: P0194 Kategorije: ,