Kosovec Škrlet 0,75l

11,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kosovec Škrlet je vrhunsko bijelo vino proizvedeno u vinariji Kosovec, smještene u srcu vinogorja Moslavine. Posjeduje 3 ha vinograda s oko 19 000 trsova vinove loze na jednom od najljepših vinogradarskih položaja u Moslavini, a sortiment je škrlet, chardonnay, frankovka, zweigelt i crni pinot. Filozofija uzgoja i obrade vinograda temelji se na ekološkim principima i tehnikama pa je tako zaštita vinograda minimalna i temelji se na predanom ručnom radu i smanjenoj upotrebi mehanizacije, bez upotrebe umjetnih gnojiva, insekticida i herbicida. Proizvodnja vina se temelji isključivo na prirodnoj kvaliteti grožđa, bez ikakvih korekcija i intervencija u mošt ili vino. Vrenja se provode spontano s autohtonim kvascima, bez upotrebe enoloških sredstava, bistrenja i filtracija dok je upotreba sumpora svedena na minimum. Takvim pristupom želi se maksimalno istaknuti i vjerno prenijeti određene specifičnosti tla i samog vinogradarskog položaja, te odlike pojedine berbe i sorte što rezultira dobivanjem originalnih, iskrenih i prirodnih vina.

Ovo osvježavajuće vino pune je i intenzivno zlatne boje i izraženih voćnih nota na nosu poput jabuke i dunje, s nježnim cvjetnim mirisima. Ukusno i suho na nepcu, s osvježavajućom kiselošću koja se savršeno uravnotežuje s voćnim karakterom, Kosovec Škrlet je pravo osvježenje za svaku prigodu.

Kosovec Škrlet se proizvodi od 100% sorte Škrlet, koja daje vinu jedinstveni karakter i prepoznatljivost. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preradi i fermentira na kontroliranim temperaturama kako bi se sačuvala svježina i voćnost sorte. Nakon toga, vino odležava u inokso spremnicima prije nego što se flašira i stavi na tržište. Selekcija sadrži 20% 7 dana maceriranog škrleta što doprinosi kompleksnosti i doziranoj rustikalnosti.

Ovo osvježavajuće vino savršeno je za uživanje uz lagane salate, riblje specijalitete i bijela mesa. Također se može poslužiti kao aperitiv ili uživati u društvu prijatelja i obitelji. Kosovec Škrlet predstavlja vrhunsku vinsku ponudu koja će oduševiti ljubitelje kvalitetnih vina.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13,5%

SKU: P0253 Kategorije: ,