Opis
Vina nastala u podrumima Josić izlaze iz starog vinskog podruma koji je nastao 1935. godine. Obitelj Josić podrum je kupila 1999. godine i restaurirala ga pazeći da se održi tradicionalni izgled samog podruma, nadograđujući ga sa modernim tehnološkim rješenjima koji olakšavaju proizvodnju. Vinogradi na kojima se uzgaja grožđe nalaze se na prostoru Banove Kose a riječ je o autentičnim sortama Baranje koje rastu na tlu koje je stotinama godina korišteno za uzgoj vinove loze. Sama vinarija nalaze se u idiličnom selu Zmajevac. Karakteristično područje u starim vremenima zvalo se Sardukom – turski naziv koji predstavlja specifičan otvor u brdu koji vodi u njegov podzemni dio gdje je temperatura konzistentna i kreće se između 12° i 15° Celzijusa. Optimalna temperatura za izradu vina. Tradicija i moderna tehnologija rezultiraju jednim od najjačih brendova hrvatskog vinarstva. Sa svojom zelenkastom bojom koja se starenjem mijenja u žutu – Graševina Josić donosi nam arome zelene jabuke i blagu kiselost tipičnu za graševinu. Odlično pristaje uz divljač, hamburger, a čak i uz tjesteninu (primjerice carbonaru).
Josić Graševina Superior svoj okus i aromu uvelike duguje neprovrelom sladoru koji mu daje punoću okusa.