Josić Graševina Superior 0,75l

9,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Josić Graševina Superior je vrhunsko bijelo vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina koja nastaju u podrumima Josić proizvode se u starom vinskom podrumu koji datira još iz 1935. godine. Obitelj Josić je podrum kupila 1999. godine i pažljivo ga restaurirala kako bi zadržala tradicionalni šarm, ali ga i opremila modernom tehnologijom koja olakšava proizvodnju. Vinogradi smješteni na Banovoj Kosi uzgajaju autentične sorte grožđa Baranje na tlu bogatom poviješću vinogradarstva. Vinarija se nalazi u slikovitom selu Zmajevac, na području poznatom kao Sardukom u prošlosti, nazvanom po turskom nazivu za otvor u brdu koji vodi u podzemni dio, s konstantnom temperaturom od 12° do 15°C. Spajanje tradicije i moderne tehnologije rezultira jednim od najprepoznatljivijih brendova hrvatskog vinarstva.

Ovo izuzetno vino karakterizira bogatstvo voćnih aroma i osvježavajući okus, s naglašenim notama zrelog voća poput jabuke, kruške i citrusa. Graševina Superior iz vinarije Josić ističe se svježinom i harmoničnom kiselošću, čineći ga savršenim odabirom za uživanje u toplim ljetnim danima ili kao pratnju ribljim i laganijim jelima.

Vinogradarstvo i proizvodnja vina u vinariji Josić odvijaju se s posebnom pažnjom i predanošću. Grožđe se ručno bere s vinograda na Banovoj Kosi, području poznatom po izuzetnoj kvaliteti i povoljnom položaju za uzgoj vinove loze. Nakon berbe, grožđe se pažljivo selektira i fermentira u kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvali svi prirodni okusi i karakteristike.

Josić Graševina Superior preporučuje se kao idealan aperitiv ili pratnja jelima poput ribe, bijelog mesa i laganih salata. Uz svoju svježinu i voćne arome, ovo vino ističe se kao vrhunski primjer autohtone sorte graševine te kao ponos vinarije Josić.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0006 Kategorije: ,