Josić Cuvee Ciconia Nigra 0,75l

11,89 

Na zalihi

Opis

Opis

Josić Cuvee Ciconia Nigra je vrhunsko crno vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina nastala u podrumima Josić izlaze iz starog vinskog podruma koji je nastao još 1935. godine. Obitelj Josić podrum je kupila 1999. godine i restaurirala ga pazeći da se održi tradicionalni izgled samog podruma, nadograđujući ga s modernim tehnološkim rješenjima koji olakšavaju proizvodnju. Vinogradi na kojima se uzgaja grožđe nalaze se na prostoru Banove Kose, a riječ je o autentičnim sortama Baranje koje rastu na tlu koje je stotinama godina korišteno za uzgoj vinove loze. Sama vinarija nalaze se u idiličnom selu Zmajevac. Karakteristično područje u starim vremenima zvalo se Sardukom, što je turski naziv koji predstavlja specifičan otvor u brdu koji vodi u njegov podzemni dio gdje je temperatura konzistentna i kreće se između 12° i 15° Celzijusa. Tradicija i moderna tehnologija rezultiraju jednim od najjačih brendova hrvatskog vinarstva.

Okus Josić Cuvee Ciconia Nigra vina je bogat i pun, s notama crnog voća poput šljiva, crnih trešanja i kupina, uz naglašene začinske i drvene arome koje dolaze od dozrijevanja u hrastovim bačvama. Ove slojevite arome daju vinu kompleksnost i dubinu.

Ovo vino se proizvodi od pažljivo odabranih grožđa sorte Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, uz strogi nadzor i tradicionalne tehnike proizvodnje. Nakon berbe, grožđe se fermentira u kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvala svježina i voćnost.

Josić Cuvee Ciconia Nigra odlikuje se svježinom i živahnim kiselinama, uz mekane i zaobljene tanine, što ga čini savršenim izborom za ljubitelje punih i kompleksnih vina. Ovo vino najbolje se konzumira uz mesna jela poput janjetine, govedine ili divljači, ali također može biti izvrsno uživanje samo po sebi.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0004 Kategorije: ,