Galić Sauvignon Blanc 0,75l

11,49 

Na zalihi

Opis

Opis

Galić Sauvignon Blanc je vrhunsko bijelo vino proizvedeno u vinariji Galić, smještenoj u pitoresknom vinogorju Hrvatske, u Kutjevu. Definitivno zvijezda u usponu na hrvatskoj vinskoj sceni – Galićeva vina donose sa sobom raznovrsne užitke. Pretežito suha vina nastala su kao mješavina Chardonnay, Graševine i Sauvignona. Pridajući veliku pažnju uvjetima prozvodnje i kontroli samog procesa uspjevaju proizvesti zanimljivu i bogatu paletu okusa. Zanimljivo je da se odležavanje samih vina dešava u bačvama napravljenima od slavonskog i francuskog hrasta, koje svojom kvalitetom izrade daju dodatnu notu ovim vinima.

Ovo izuzetno vino karakterizira slojevit okus s naglašenom svježinom i voćnošću. Sa svojom živopisnom slamnatožutom bojom, Galić Sauvignon Blanc oduševljava osvježavajućim notama zrelih agruma, zelene paprike i egzotičnog voća. Ova vina posebno su suha i sofisticirana, s naglašenom kiselošću koja pruža uravnoteženost i eleganciju.

Proizvedena pažljivim odabirom najkvalitetnijeg grožđa, Galić Sauvignon Blanc fermentira se na kontroliranoj temperaturi kako bi se sačuvala svježina i izraženost sortnog karaktera. Nakon fermentacije, vino odležava u inox bačvama kako bi postiglo optimalnu punoću okusa i teksture.

Galić Sauvignon Blanc najbolje je poslužiti rashlađenog na temperaturi od 8-10°C. Ovo izvanredno vino savršeno se sljubljuje s laganim jelima poput ribljih specijaliteta, peradi, salata ili kao aperitiv. Njegova kompleksnost i svježina čine ga idealnim pratiteljem opuštenih trenutaka s prijateljima ili obitelji.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12.5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0546 Kategorije: ,