Galić Graševina 0,75l

10,29 

Na zalihi

Opis

Opis

Galić Graševina je vrhunsko bijelo vino proizvedeno u vinariji Galić, smještenoj u pitoresknom vinogorju Hrvatske, u Kutjevu. Definitivno zvijezda u usponu na hrvatskoj vinskoj sceni – Galićeva vina donose sa sobom raznovrsne užitke. Pretežito suha nastala su kao mješavina Chardonnay, Graševine i Sauvignona. Pridajući veliku pažnju uvjetima prozvodnje i kontroli samog procesa uspjevaju proizvesti zanimljivu i bogatu paletu okusa. Odležavanje samih vina dešava se u bačvama napravljenima od slavonskog i francuskog hrasta, koje svojom kvalitetom izrade daju dodatnu notu ovim vinima.

Ovo vino proizvodi se od sorte grožđa Graševina, koja je poznata po svojoj svježini i voćnosti. Ima svijetlu slamnatožutu boju i kristalno čistu teksturu, nudi osvježavajuće arome citrusa, zelene jabuke i bijelog cvijeća, a karakterizira ga uravnotežena kiselost i voćna slatkoća.

Galić Graševina nastaje pažljivim odabirom najkvalitetnijeg grožđa, koje se potom fermentira na kontroliranoj temperaturi kako bi se sačuvala svježina i voćnost sortnog karaktera. Nakon fermentacije, vino odležava u inox bačvama kako bi se postigla optimalna punoća okusa i teksture. Karakteristike Galić Graševine uključuju osvježavajući završetak i prijatnu mineralnost, koja dodatno obogaćuje ukupno iskustvo degustacije.

Galić Graševina je najbolje poslužiti rashlađenu na temperaturi od 8-10°C, uz lagane salate, riblje specijalitete, bijela mesa ili kao aperitiv. Ovo vino savršeno se uklapa uz mediteransku kuhinju i opuštene trenutke s prijateljima ili obitelji.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0095 Kategorije: ,