Galić G točka bijelo 0,75l

5,79 

Na zalihi

Opis

Opis

Vino koje dolazi iz novoizgrađene vinarije u regiji Slavonije ubrzo je bilo svrstano među najbolje vinare u cijeloj regiji. Definitivno zvijezda u usponu na hrvatskoj vinskoj sceni – Galićeva vina donose sa sobom raznovrsne užitke. Pretežito suha nastala su kao mješavina Chardonnay, Graševine i Sauvignona. Pridajući veliku pažnju uvjetima prozvodnje i kontroli samog procesa uspjeva proizvesti zanimljivu i bokatu paletu okusa. Odležavanje samih vina dešava se u bačvama napravljenima od Slavonskog i Francuskog hrasta – koje svojom kvalitetom izrade daju dodatnu notu ovim vinima. Tradicija obitelji Galić dugo vremena bila je usmjerena privatnoj upotrebi, no uvjeti, želja i inicijativa uparena s nadmorskom visinom od 300m, te kontinentalnom klimom prevagnule su te se ovo vino prezentirali javnosti. Kombinacija merlota i cabernet sauvignona daju predivnu crvenu boju. Samo vino vrlo je pitko, ima arome šumskog voća (posebice bobičastog) a odlično se uparuje s mesom – posebice divljači.

S pronalaskom ove točke nećeš imati problema. Galić G točka bijelo je vino nježne arome zelenih jabuka koje se  isprepliću s aromama vinogradarske breskve i kamilice. Vino je vrlo zaokruženog i zavodljivog tijela s ugodnim i osvježavajućim kiselinama. Obitelj Galić se naraštajima bavila vinogradarstvom, a ta naslijeđena ljubav prerasla je kod Josipa Galića u ozbiljan posao, tako da je 2005. osnovao i vlastitu tvrtku Galić d.o.o. Paralelno s proizvodnjom vina započela je i sadnja vlastitih vinograda na 4 mikrolokaliteta kutjevačkog vinogorja. Počevši od 2008. godine do danas u Vetovu, Podgorju, Kaptolu i Radovancima posađeno je 16 ha i kupljeno još 6 ha starih vinograda na rodu. Vinogradi smješteni u Požeškoj kotlini zauzimaju ukupno 29 hektara, a u proizvodnji vina koriste se najnovija saznanja o podlogama, sortimentu ne zanemarujući pritom ekološki aspekt proizvodnje. Od sortimenta strateški je najvažnija graševina, koja čini gotovo 40% ukupne proizvodnje.

Recept za zavođenje ljepših polovica, Galić G – točka bijelo voćna je delikatesa isprepletena s aromom kamilice koja olakšava pogađanje one bitnije G – točke, ukusa.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0225 Kategorije: ,