Meneghetti Merlot 0,75l

18,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Meneghetti Merlot je izuzetno crveno vino proizvedeno na vinogradarskom imanju Meneghetti, smještenom u srcu istarskog poluotoka. Potencijal ovog posebnog terroira smještenog blizu mora i uronjenog u mirise mediteranskog bilja, takav je da bi njegovo ograničavanje isključivo na tradiciju bio pravi grijeh. Vinarija je smještena na crvenoj zemlji – terri rossi koja se odlikuje velikom količinom mineralnosti i bogatstvom željeza što je čini veoma pogodnom za uzgoj crvenih sorti grožđa. Sama vlaga i temperaturni uvjeti regulirani su prirodno zaštićenim položajem radi velike količine okolnih brežuljaka. Iako većinom uzgajaju autohtone sorte grožđa, na samim vinogradima uzgajaju se i međunarodne sorte kojima ova zemlja daje posebnost. Svi se vinogradi obrađuju na ekološki održiv način, s dubokim poštovanjem prema prirodi, metodom Simonit & Sirch. Rezidba je mekana, uvijek ručna, s ciljem očuvanja biljke kao bi doživjela visoku starost.

Ovo vino očarava svojom bogatom teksturom, punim tijelom i slojevitim okusom, i zavodi svojim aromama bobičastog voća i intenzivnim mirisom. Sa svojim dubokim rubinsko-crvenim tonovima i aromama zrelog crvenog voća poput crne trešnje, šljive i kupine, Meneghetti Merlot pruža nezaboravno iskustvo na nepcu.

Proizvodnja Meneghetti Merlot vina zahtijeva pažljiv odabir najkvalitetnijih grožđa sorte Merlot, uzgajane na sunčanim padinama istarskog poluotoka. Nakon ručne berbe, grožđe se pažljivo fermentira i odležava u hrastovim bačvama kako bi postiglo svoj karakteristični okus i bogatu aromu.

Meneghetti Merlot ističe se svojom punoćom, slojevitošću i dugotrajnim završetkom. Ovo vino savršeno se slaže s crvenim mesom, divljači, tjesteninom s bogatim umacima i zrelim sirevima. Također se može uživati kao samostalno piće, uz uživanje u opuštenim večerima s prijateljima. Osvježite svoje trenutke s ovim izuzetnim vinom i istražite bogatstvo okusa Istre!

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13,5%

SKU: P0362 Kategorije: ,