Brič Merlot 0,75l

13,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Brič Merlot je istinsko remek-djelo koje se uzgaja i proizvodi u Sloveniji. Ovo vino nastaje u poznatoj vinariji Brič, čija stručnost i posvećenost kvaliteti prepoznata su širom svijeta. Smješten na granici Slovenije i Hrvatske iznad krajobraznog parka Dragonja, Brič posjeduje impozantnih 36 hektara vinograda koji se obrađuju na ekološki način. Jedinstvenost njihovih vina proizlazi iz posebne nadmorske visine od 270-350 metara. Vinogradi su idealno pozicionirani kako bi zadržali karakteristike Mediterana, ali istovremeno i obilježja kontinenta. Blizina vinograda i mlinara omogućuje da grožđe, od berbe do prerade, stigne za manje od pola sata, čuvajući tako sve arome koje bi se inače izgubile tijekom transporta. Vinski podrum Brič uvršten je među 100 najljepših vinskih podruma na svijetu. Moto vinarije je da se vrhunska vina mogu proizvoditi samo od pažljivo ubranog ekološkog grožđa, uz primjenu najnovijih tehnoloških vještina, uz pomnu kontrolu svakog koraka u procesu uzgoja i dobroćudnost prirode kako bi vinu dala svo bogatstvo i sklad »terroira« ponuđenog na posjedu Brič.

Brič Merlot vino je intenzivne rubin crvene boje s nijansama ljubičice i terakote. U aromi prevladavaju jagode i borovnice s dozom tamne čokolade. Na okusu sklad sočnosti, složenosti, zrelih srednje izraženih tanina. Osim toga, Brič Merlot ima svježu kiselost koja pruža živahnu i prijatnu teksturu.

Proces proizvodnje Brič Merlota počinje pažljivim odabirom najkvalitetnijih grožđa Merlot sorte. Nakon berbe, grožđe se fermentira u inoksu kako bi se očuvala svježina i voćnost. Zatim slijedi sazrijevanje u hrastovim bačvama, gdje vino stječe kompleksnost i bogatstvo okusa.

Brič Merlot je izvrstan izbor za sve ljubitelje crvenog vina. Ovo vino se najbolje konzumira uz jela od crvenog mesa, divljači ili bogate umake. Također, može se poslužiti uz zrele sireve ili čokoladne deserte.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

14%

SKU: P1610 Kategorije: ,