Korlat Merlot 0,75l

14,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Korlat Merlot je vrhunsko crveno vino proizvedeno na području Benkovca, koje se ističe radi kvalitetnog tla na kojem grožđe sazrijeva. Okupano suncem, nalazeći se na suhom i vjetrovitom podneblju koje je u davnini bilo poznato kao raskrižje civilizacija, područje je to koje je od davnina bilo poznato po proizvodnji ružinog vina do nedavne 2005. godine. Novi vinogradi vinarije Korlat rasprostranjeni su na 103 hektara zemlje čiji su vinogradi posađeni koristeći temeljac izravno iz Francuske i broje oko pola milijuna mladica vinove loze. Sorte koje se uzgajaju na tom području su Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon te Cabernet Franc. Držeći svoje visoke standarde jedna su od najrasprostranjenijih vina u Lijepoj Našoj. Višestruko nagrađivano vino na izložbama diljem svijeta, Korlat Merlot sjajno je vino dugotrajnog okusa.

Najprepoznatljivije prema svojoj jako izraženoj tamno crvenoj boji, Korlat Merlot jako je vino sa jakim naglaskom na crvenu trešnju i brusnicu, čije arome dominiraju okusom ovog vina. Ovo vino karakterizira bogat okus crvenog voća, uz nijanse šumskog voća i začina, te glatka tekstura. Kombinacija voćnih i začinskih aroma čini ga iznimno privlačnim ljubiteljima crvenih vina.

Ovo izvrsno vino proizvodi se od odabranih grožđa sorte Merlot, koja se pažljivo beru i ručno sortiraju kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta. Nakon berbe, grožđe se fermentira na kontroliranoj temperaturi kako bi se očuvali svi bogati okusi i arome. Sazrijeva u hrastovim bačvama, što doprinosi kompleksnosti i dubini okusa. Idealan je pratitelj raznih jela, posebno crvenog mesa, sireva i tjestenina s umacima od rajčice.

SKU: P0096 Kategorije: ,