Opis
Kabola Cabernet Sauvignon je vino proizvedeno iz sorte cabernet sauvignon, uzgojene u vlastitim vinogradima na momjanskom području (Štancija). Grožđe je iz ekološkog uzgoja i prošlo je svaku dosadašnju provjeru. Posebno odabrano grožđe, nakon duge maceracije, odležava 18 mjeseci u hrastovim bačvama. Jarke rubin crvene boje, elegantnog mirisa, s izraženom herbalnom aromom, te prepoznatljivim notama crnog ribiza i šumskog voća. Ovo je vrlo dobar primjerak cabernet sauvignona iz Istre. Moćno vino koje će se dobro slagati s bogatom kuhinjom. Tjestenina s tamnijim umacima kao npr. fuži s istarskim boškarinom, odresci od istarskog boškarina, sous-vide juneći obrazi. Ako želite u Istri doživjeti nešto posebno, morate kušati vina Momjanštine. Idealan položaj okolnih brežuljaka okrenutih jugozapadu i suncu preduvjet je i tajna proizvodnje dobrih vina ovog kraja. U neposrednoj blizini svjetskih poznatih vinskih regija ljube se crvena i siva zemlja što vinima daje posebno bogatstvo. U prošlosti vinima Momjanštine opskrbljivali su se i austrougarski dvorani. Istarska malvazija, muškat, refošk, teran, merlot, cabernet sauvignon, tipične su sorte čudesnih boja i mirisa. Vina Kabola proizvedena su od odabranih sorti grožđa sjeverozapadnog dijela istarskog poluotoka, na Momjanštini kod Buja, gdje lokacija, klima, tlo i tradicija, vinima Kabola daju njihov poseban “terroir”. Proizvodeći vina od 1891., okrenuti budućnosti, poštujući prošlost, treća generacija obitelji Markežić oblikovala je svoj vlastiti i prepoznatljivi stil proizvodnje vina. Svjestan svih prednosti koje donosi ova zemlja Marino Markežić odlučio je nastaviti tradiciju svojih predaka u proizvodnji vina, ali na suvremen način. Svoja vina flašira s vlastitom etiketom Kabola (muškat, malvazija, teran…).