Majić Blatina 0,75l

10,00 

Opis

Opis

Majić Blatina je vrhunsko crveno vino iz Hercegovine, proizvedeno od strane renomirane vinarije Majić. Ova vinarija se nalazi u srcu Hercegovine, regiji poznatoj po svojim idealnim uvjetima za uzgoj vinove loze, što omogućava stvaranje vina izvanredne kvalitete i jedinstvenog karaktera.

Ovo vino ističe se bogatim aromama zrelih crvenih plodova poput trešnje i šljive, uz suptilne nijanse začina i tamne čokolade. Na nepcu, vino pruža pun, zaokružen okus s dobro izbalansiranim taninima i dugotrajnim završetkom. Blatina je poznata po svojoj jedinstvenoj kombinaciji voćnosti i začinskih nota, što je čini izuzetno privlačnom za ljubitelje crvenih vina.

Proizvodi se isključivo od sorte grožđa Blatina, autohtone sorte Hercegovine. Grožđe se bere ručno i pažljivo selektira kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta. Fermentacija se odvija u kontroliranim uvjetima, a vino odležava u drvenim bačvama, što doprinosi njegovoj kompleksnosti i punom tijelu. Vino je tamno rubin crvene boje, s izraženim bouquetom i skladnom strukturom. Alkoholni sadržaj je savršeno integriran, omogućavajući ugodno i elegantno iskustvo pri svakom gutljaju. Ovo vino ima srednje do puno tijelo, s dobro izbalansiranim kiselinama koje osiguravaju svježinu.

Najbolje je poslužiti na temperaturi od 16-18°C, kako bi se istaknule sve njegove arome i okusi. Preporučuje se dekantirati vino najmanje pola sata prije posluživanja kako bi se omogućilo otvaranje svih slojeva mirisa i okusa. Izvrsno se slaže s jelima od crvenog mesa, divljači, te tvrdim sirevima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Bosna i Hercegovina

SKU: P4702 Kategorije: ,