Kabola Cabernet Sauvignon 0,75l

14,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kabola Cabernet Sauvignon je vrhunsklo crveno vino koje se proizvodi u vinogradima na momjanskom području u Istri. Idealan položaj okolnih brežuljaka koji su okrenuti prema jugozapadu i suncu, preduvjet je i tajna proizvodnje dobrih vina ovog kraja. U neposrednoj blizini svjetskih poznatih vinskih regija sjedinjuju se crvena i siva zemlja što vinima daje posebno bogatstvo. Tipične sorte čudesnih boja i mirisa su istarska malvazija, muškat, refošk, teran, merlot, cabernet sauvignon. Vina Kabola proizvedena su od odabranih sorti grožđa sjeverozapadnog dijela istarskog poluotoka, gdje lokacija, klima, tlo i tradicija, vinima Kabola daju njihov poseban “terroir”. Proizvodeći vina od 1891. godine, okrenuti budućnosti i poštujući prošlost, treća generacija obitelji Markežić oblikovala je svoj vlastiti i prepoznatljivi stil proizvodnje vina. Marino Markežić, svjestan svih prednosti koje donosi ova zemlja, odlučio je nastaviti tradiciju svojih predaka u proizvodnji vina, ali na suvremen način.

Ovo vino odlikuje bogat i pun okus crvenih bobica, uz suptilne note začina i drva od hrasta koji pridonose kompleksnosti i dubini. Arome crnog voća poput crnih ribiza i šljiva ističu se na nosu, dok se u ustima ističu mekani tanini i svježa kiselost.

Kabola Cabernet Sauvignon proizvodi se isključivo od pažljivo odabranih grožđa sorte Cabernet Sauvignon, uz primjenu tradicionalnih tehnika vinifikacije. Grožđe je iz ekološkog uzgoja i prolazi svaku dosadašnju provjeru. Posebno odabrano grožđe, nakon duge maceracije, odležava 18 mjeseci u hrastovim bačvama, kako bi postiglo svoju punu ekspresiju okusa i arome. Vino je jarke rubin crvene boje, elegantnog mirisa, s izraženom herbalnom aromom, te prepoznatljivim notama crnog ribiza i šumskog voća.

Ovo vino karakterizira srednje tijelo i dugotrajan završetak, što ga čini savršenim pratiteljem raznih jela, posebno jela od crvenog mesa, divljači i tvrdih sireva. Odlično paše i uz tjestenine s tamnijim umacima kao npr. fužima s istarskim boškarinom, odrescima od istarskog boškarina, sous-vide junećim obrazima. Izvrstan izbor za opuštanje uz aperitiv ili kao samostalno piće za posebne prigode.

Kabola Cabernet Sauvignon je neizostavan dio svakog vinoljubca koji cijeni vrhunsku kvalitetu i autentičnost istarskih vina. Uživajte u ovoj izuzetnoj boci vina koja će vas očarati svojim karakterom i elegancijom.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,4%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: K-0003 Kategorije: ,