Cebalo Grk 0,75l

Opis

Opis

Cebalo Grk je vrhunsko vino koje se proizvodi na otoku Korčuli, poznatom po izvrsnim vinogradima. Vinarija Cebalo poznata je po tradiciji i stručnosti u proizvodnji vina te je poznata kao jedan od vodećih proizvođača u regiji. Njihovi vinogradi nalaze se na sunčanim padinama otoka Korčule, gdje su klimatski uvjeti idealni za uzgoj sorte Grk. Pažljiva briga o vinogradima i tradicionalni pristup proizvodnji rezultiraju vinima visoke kvalitete koja odražavaju karakteristični terroir otoka. Svaka boca ovog vina nosi sa sobom priču o strasti prema vinogradarstvu i predanosti tradiciji, što ga čini ne samo izvrsnim izborom za uživanje, već i za otkrivanje bogate baštine ovog prekrasnog otoka.

Grk je autohtona sorta vinove loze koja daje vino svijetložute boje s nijansama zelene. Ovo vino karakterizira osvježavajući okus s naglaskom na voćne arome poput breskve, marelice i citrusa, uz blage začinske note. Ovo vino očarava svojom živahnom kiselošću, punoćom i dugotrajnim završetkom, što ga čini izuzetno osvježavajućim i ugodnim za pijenje.

Proizvodi se od pažljivo odabranih grožđa Grka te se tradicionalno fermentira i odležava u inoksim čeličnim bačvama kako bi se sačuvali prirodni okusi i arome.

Cebalo Grk ima uravnoteženu kiselinu i svježinu, te je savršen pratitelj ribljih jela, školjki i laganih salata. Ovo vino se preporučuje servirati rashlađeno na temperaturi od 10-12°C kako bi se istaknule njegove svježe i voćne note.

Za ljubitelje autohtonih dalmatinskih vina, Cebalo Grk je nezaobilazan izbor. Uživajte u ovom vrhunskom vinu i osvježite svoje nepce s notama Mediterana.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,9%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P1171 Kategorije: ,