Nerica Pošip 0,75l

19,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Nerica Pošip je elegantno bijelo vino i po mnogima je već godinama jedan od najboljih i najcjenjenijih pošipa Dalmacije. Prvi, najviše nagrađen pošip i bijelo vino hrvatskog juga na britanskom Decanteru. Za berbu 2016 ocijenjen je s izvanrednih 95 bodova! Vinogradi se nalaze u Čarskom polju a obrada vinograda je ručna. Ovo vino proizvodi obiteljska zadruga Nerica na čelu s Jakšom Krajančićem, jednim od najvažnijih, mladih imena na vinarskoj sceni Hrvatske a osobito Dalmacije. Enolog konzultant u proizvodnji Nerice Igor Radovanović, još jedno, vrlo važno ime vinarstva Dalmacije.

Nerica Pošip karakterizira uravnotežen okus s naglaskom na voćnim notama bijelog voća poput kruške i jabuke, uz suptilne tonove agruma i meda. Arome bijelog cvijeća doprinose kompleksnosti ovog vina, dok svježina i živahna kiselost osvježavaju nepce.

Ovo prekrasno vino proizvodi se od autohtone sorte pošip, koja se uzgaja na sunčanim padinama Korčule. Nakon ručne berbe, grožđe se pažljivo fermentira i odležava u inoksačima kako bi zadržalo svoje svježe i voćne arome. Citrusno, precizno, asocijacije bijelog cvijeća, orašaste note i izvrsnog balansa koje kombinira svježinu i kompleksno tijelo.

Nerica Pošip odlično se slaže s raznim jelima, a posebno uz jela i namirnice iz mora, kvalitetnu bijelu ribu, školjke, rakove, škampe, kozice, ježince, ali i bijela mesa, te čitav niz jela uz koja i inače birate kvalitetna bijela vina. Također je idealan kao aperitiv ili pratnja laganijim jelima poput salata i svježih sireva. Prepustite se čarima ovog vrhunskog dalmatinskog vina i istražite bogatu vinsku tradiciju otoka Korčule.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13,5%

SKU: P0705 Kategorije: ,