Brič Malvazija 0,75l

13,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Brič Malvazija je vrhunsko vino koje se uzgaja i proizvodi u Sloveniji. Ovo vino proizvodi se u vinariji Brič, koja je poznata po svom stručnom pristupu i predanosti kvaliteti. Imanje Brič nalazi se tik uz slovensko-hrvatsku granicu iznad krajobraznog parka Dragonja, ima čak 36 ha vinograda koji se obrađuju na ekološki način. Kažu da je jedinstveni pečat njihovih vina zaslužna posebna nadmorska visina od 270-350 m. Vina na ovoj nadmorskoj visini proizvode se dovoljno nisko da očuvaju karakteristike Mediterana, a ujedno dovoljno visoko da imaju obilježja kontinenta. Zbog položaja vinograda, grožđu od loze do mlina treba manje od pola sata. Zbog toga se čuvaju sve arome koje bi se inače izgubile tijekom transporta. Ekološka proizvodnja i stroga kontrola kvalitete glavna su načela Vinskog podruma Brič.

Malvazija je poznata po svojoj svježini i voćnosti, te se ističe karakterističnim notama bijelog voća poput jabuke i kruške, uz suptilne tonove cvijeća i začina. Arome ovog vina dopunjuju se osvježavajućim mirisima mediteranskog bilja, što ga čini izvrsnim izborom za ljubitelje svježih i voćnih vina. Vino je svijetlo žute boje s nijansama zelene, a miris podsjeća na tropsko voće, livadsko cvijeće s daškom prženih badema.

Brič Malvazija proizvodi se od najkvalitetnijih grožđa malvazije, koje se pažljivo bere i fermentira kako bi se osigurala maksimalna ekspresija voćnih aroma i okusa. Nakon fermentacije, vino odmara u inoksu kako bi sačuvalo svježinu i voćnost, prije nego što se flašira i pušta na tržište.

Ovo vino odlikuje se blagom kiselošću i osvježavajućom teksturom, što ga čini izvrsnim izborom za opuštena druženja i gastronomske užitke. Brič Malvazija savršeno se slaže s jelima od plodova mora, svježim salatama, te laganim jelima poput tjestenine s kozicama ili bijelim mesom.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

12%

SKU: P1688 Kategorije: ,