Adžić Graševina 0,75l

11,29 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Adžić Graševina je vrhunsko vino koje se proizvodi u Hrvatskoj, u podrumima vinarije Adžić koja se nalazi u Slavoniji. Vinarija Adžić obiteljska je vinska priča koja je započela davne 1995. godine na južnim obroncima Krndije – u Kutjevačkoj regiji. Vinogradi iz malih sela Hrnjevac, Venje i Mitrovac. Vinski jedna od najdugovječnijih i najkvalitetnijih regija prepoznata diljem svijeta po svojim kvalitetnim vinima i tradicijom koja traje više od osam stoljeća. Voćne note vina u ponudi vinarije Adžić dobivene su uz pomoć voća koje uzgajaju na svojim poljima uz samo grožđe.

Graševina je sorta bijelog grožđa koja je karakteristična za kontinentalni dio Hrvatske, a vinarija Adžić je poznata po svojoj stručnosti u njenoj obradi. Adžić Graševina oduševljava svojim osvježavajućim i voćnim aromama, uz nježne tonove citrusa, zelenog jabuka i bijelog cvijeća. Ovo vino predstavlja ponos hrvatske vinarske tradicije i odražava vrhunsku kvalitetu i pažljivo odabrane grožđe.

Ovo vino je proizvedeno od pažljivo odabranih grozdova graševine, koji se ručno beru i pažljivo obrađuju kako bi se sačuvale sve karakteristike sorte. Nakon berbe, grožđe se fermentira i odležava u inox bačvama kako bi se postigao puni potencijal arome i okusa.

Adžić Graševina je svježe i živahno vino koje se odlično slaže s raznim vrstama pečenog i dimljenog mesa, poput npr. odojka, međutim najbolje se uparuje s piletinom, ali komplementira i okus ljute hrane, posebice rižota. Od različitih vrsta deserata najbolje će odgovarati upravo onim voćnima, posebice voćnim pitama i kolačićima. Također, može se konzumirati kao aperitiv ili kao pratnja uživanju u opuštenim trenucima s prijateljima.

Ovo vino se ističe svojom kristalno čistom bojom, svježinom i uravnoteženim okusom, te predstavlja idealan izbor za ljubitelje vrhunskih vina koji traže autentično i kvalitetno iskustvo. Adžić Graševina će vas očarati svojom profinjenošću i elegancijom, te će biti neizostavan dio svakog posebnog trenutka koji želite proslaviti. Uživajte u čarima ovog izuzetnog vina i otkrijte bogatstvo okusa koje donosi.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13,5%

SKU: P0064 Kategorije: ,