Marchesi Antinori Tignanello 2021 0.75l

175,00 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Marchesi Antinori Tignanello je ikonsko vino iz srca Toskane, koje predstavlja samu esenciju talijanske vinske tradicije i umjetnosti vinarstva. Ovo premium vino, koje dolazi iz prestižne kuće Antinori, simbol je inovacije i kvalitete, a njegovo ime prepoznaje se širom svijeta kao sinonim za luksuz i izvrsnost.

Tignanello je prvo vino u povijesti koje je kombiniralo lokalni Sangiovese s međunarodnim sortama poput Cabernet Sauvignona i Cabernet Franca, stvarajući tako nešto sasvim novo i jedinstveno. Po prvi puta, 1971. godine, Marchesi Antinori je prekršio tradicionalna pravila proizvodnje Chiantija, odbacivši upotrebu bijelih sorti grožđa i dodavši Cabernet u blend. Rezultat je bio Tignanello, vino koje je postavilo nove standarde u svijetu vina i postalo pionir takozvanih “Supertoskana.”

Sangiovese, kraljevska sorta grožđa koja dominira ovim vinom, daje mu snažan karakter, kompleksnost i dubinu, dok Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc dodaju strukturu, tanine i dugovječnost. Zajedno, ove sorte čine Tignanello nevjerojatno bogatim i slojevitim vinom s notama crvenog i crnog voća, začina, duhana i vanilije, a sve to je podržano elegantnom mineralnošću koja je karakteristična za vinograde na kojima se ovo vino proizvodi.

Vinogradi Tignanella nalaze se na brežuljcima između dolina Greve i Pesa, na nadmorskoj visini od 350 do 400 metara, gdje kombinacija mikroklime i tla stvara idealne uvjete za uzgoj grožđa. Tlo bogato vapnencem i škriljevcem daje vinu njegovu mineralnu svježinu, dok sunčane padine omogućavaju optimalno dozrijevanje grožđa, rezultirajući vinom izvanredne kvalitete.

Tignanello prolazi kroz rigorozan proces vinifikacije i dozrijevanja. Fermentacija se odvija u inox tankovima, gdje se kontrolira temperatura kako bi se sačuvale prirodne arome grožđa. Nakon toga, vino se prebacuje u male hrastove bačve (barrique) gdje odležava 12 do 14 mjeseci, što mu daje finu teksturu, zrelu voćnost i suptilne note začina i drveta. Konačno, nakon punjenja u boce, Tignanello se dodatno odležava u podrumima kako bi dostigao svoj puni potencijal prije nego što dođe na tržište.

Marchesi Antinori Tignanello je vino koje se savršeno slaže s bogatim i slojevitim jelima poput crvenog mesa, divljači, pačjih prsa i zrelih sireva. Međutim, njegova svestranost omogućava mu da zablista i uz jednostavnija jela, pružajući jedinstveno iskustvo kušanja koje će oduševiti svakog ljubitelja vina.

Na Tipsy.hr, mi smo ponosni što možemo ponuditi Marchesi Antinori Tignanello, vino koje utjelovljuje strast, tradiciju i inovaciju. Kao vodeći webshop u Hrvatskoj specijaliziran za vrhunska vina i alkoholna pića, Tipsy.hr je mjesto gdje ljubitelji vina mogu pronaći najbolje svjetske etikete, uključujući i ovo remek-djelo iz Toskane. Naša misija je donijeti vam samo najbolje, a Tignanello je savršen primjer izvrsnosti koju želimo podijeliti s vama.

S Tignanellom u čaši, svaki trenutak postaje poseban, svaka večera pretvara se u gurmanski doživljaj, a svako druženje s prijateljima dobiva novu dimenziju. Uživajte u svakom gutljaju ovog izvanrednog vina koje priča priču o povijesti, kulturi i neumornoj potrazi za savršenstvom. Marchesi Antinori Tignanello nije samo vino, to je umjetničko djelo u boci, koje čeka da ga otkrijete i podijelite s onima koji znaju cijeniti vrhunsku kvalitetu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

14%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Italija

SKU: BD206 Kategorije: ,