Opis
Ron Zacapa 23 je vrhunski rum iz Gvatemale, proizveden u destileriji koja koristi jedinstveni “Sistema Solera” proces sazrijevanja, a master blender je Lorena Vasquez. Svoje ime duguje gradiću Zacapa, a naziv potječe iz Nahuatl jezika, gdje znači “rijeka trave”. Svaki njihov rum izrađen je isključivo od prvog prešanja šećerne trske, čime se ponosno održava tradicija u srcu Gvatemale, istovremeno donoseći duh ove zemlje svijetu.
Ron Zacapa 23 nastaje od pažljivo odabrane mješavine rumova starih između 6 i 23 godine. Umjesto melase, koristi se svježa šećerna trska, što rezultira bogatijim i složenijim profilom. Sazrijeva u američkim hrastovim bačvama, ranije korištenim za bourbon, sherry i vino Pedro Ximénez. Ovaj proces obogaćuje rum slojevitim notama vanilije, karamele, tamne čokolade i suhog voća poput grožđica i šljiva.
Na nosu dominiraju arome tropskog voća, meda i začina, dok se na nepcu savršeno isprepliću slatke i začinske note. “Sistema Solera” metoda stvara rum uravnoteženog karaktera, s dugim, baršunastim završetkom.
Ron Zacapa 23 najbolje je uživati čist, kako bi se u potpunosti osjetila njegova bogatstva, no može se poslužiti i s ledom ili u luksuznim koktelima. Ovaj premium rum predstavlja savršen izbor za poznavatelje koji traže izvanredan destilat, bogate tradicije i povijesti, te je jedan od najcjenjenijih na svijetu.