Nikka Yoichi Single Malt 0,70l

94,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Nikka Yoichi Single Malt je vrhunski japanski viski proizveden u destileriji Yoichi, koja se nalazi na sjeveru Japana. Masataka Taketsuru bio je japanski inženjer i osnivač poznate destilerije Nikka Whisky. Poznat kao “otac japanskog viskija”, Taketsuru je 1919. godine putovao u Škotsku kako bi naučio umijeće proizvodnje viskija prije nego što je osnovao vlastitu destileriju u Japanu. Njegova strast i predanost iznjedrile su viskije vrhunske kvalitete koji su postali sinonim za japansku viskiju industriju. Ovaj viski dolazi iz prve Nikkine destilerije izgrađene 1934. godine. Osnivač Masataka Taketsuru odabrao je grad Yoichi na Hokkaidu zbog sličnih uvjeta okoliša u Škotskoj, gdje je naučio proizvoditi viski. Yoichi sladovi opisani su kao odvažni i jaki s profinjenim tresetnim notama i dimom koje donosi tradicionalna izravna destilacija na ugljen. Morski povjetarac iz zaljeva Ishikari daje viskiju slatki nagovještaj tijekom sazrijevanja.

Ovaj viski karakterizira kompleksna i bogata aroma, s naglaskom na note dima, voća i začina. Kombinacija visokokvalitetnih ječmenih sladova, vode iz planinskih izvora i tradicionalne tehnike destilacije doprinose bogatstvu okusa i mirisa ovog viskija.

Nikka Yoichi Single Malt ima složen i bogat okus, s naglaskom na dimne i voćne note, poput sušenog voća, vanilije i začina. Ovaj viski nudi jedinstvenu senzaciju u svakom gutljaju, s blagom slatkoćom i dugotrajnim završetkom. Karakterizira ga uravnoteženost okusa i izražajna kompleksnost.

Najbolje je konzumirati Nikka Yoichi Single Malt čist, kako biste u potpunosti uživali u njegovim složenim aromama i okusima. Može se poslužiti uz malo vode ili leda, ako preferirate blaži okus.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

45%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Japan

SKU: P3533 Kategorije: ,