Glenfiddich 40 YO 0,7l

4.649,99 

Opis

Opis

Glenfiddich 40 YO je vrhunski viski koji dolazi iz srca škotskih visinskih gorja, i nosi pečat kvalitete i iskustva koji traje više od jednog vijeka. Samo ime Glenfiddich znači dolina jelena, a svjedoči tradicionalnosti proizvodnje ovog whiskya. Destilerija Glenfiddich bila je jedna od 6 škotskih destilerija koje su preživjele prohibiciju. Zaslužni za to su upravo potomci Williama Granta – osnivača ove legendarne destilerije. Vizija osnivača prati se do današnjeg dana i gradi „kamen po kamen“ svaku stepenicu poboljšanja u svijetu single maltova. Ovakva majstorija zahtjeva nevjerojatnu predanost, te je najsitniji detalj od velike važnosti. Malt master ručno bira najstarije bačve na svijetu kako bi napravio viski bez premca. Nešto manje od 1000 boca se svake godine pusti u prodaju.

Svaka boca Glenfiddich 40 YO očarava svoje ljubitelje složenim notama zrelog voća, začina, meda i suhog voća. Arome su duboke, bogate i uravnotežene, stvarajući nezaboravno iskustvo za nepce.

Ovaj viski izrađen je od najkvalitetnijih sastojaka, uključujući najfiniji ječam i kristalno čistu planinsku vodu. Nakon pažljive destilacije, tekućina odmara u hrastovim bačvama minimalno 40 godina, razvijajući svoj prepoznatljivi karakter i kompleksnost okusa. Svaka boca je pojedinačno numerirana i umotana u ručno šivanu teleću kožu. Uz svaku bocu je priložena knjiga koja vas vodi kroz povijest dugu 40 godina, s certifikatom koji su potpisali majstori sa najdugovječnijim stažom. 

Glenfiddich 40 YO predstavlja vrhunac majstorstva destilacije, savršen spoj stručnosti i pažljivo čuvane tradicije. Ovaj viski je pravi dragulj za svakog ljubitelja viskija i istinski je nezaboravan. Najbolje je uživati u Glenfiddich 40 YO lagano ohlađenog ili uz nekoliko kapi vode, kako bi se istaknule sve njegove nijanse okusa. Savršen je za posebne prigode ili za uživanje u trenucima luksuza i opuštanja.

Stoga, ako tražite viski vrhunske kvalitete koji će vas oduševiti svojom kompleksnošću i bogatstvom okusa, Glenfiddich 40 YO je pravi izbor za vas.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Škotska

Volumen

0,7l

Kategorije: ,