Bushmills 10 YO 0,70 l

33,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Bushmills 10 YO je vrhunski viski koji dolazi iz slavnog destilerijskog područja u Sjevernoj Irskoj, a proizvodi se u destilerijei Old Bushmills, koja ima dugu tradiciju proizvodnje viskija od 18. stoljeća. Ovaj trostruko destiliran irski viski je 2007. godine osvojio nagradu za najbolji irski single malt viski.

Bushmills 10 YO ima složen, ali uravnotežen okus, arome su bogate i kompleksne, s naglaskom na voćne tonove poput jabuke i kruške, uz slatke note vanilije, meda i začina poput cimeta i đumbira. Ovaj viski se proizvodi od najkvalitetnijih sastojaka, uključujući lokalno uzgajano ječam i kristalno čistu izvorsku vodu.

Proces proizvodnje Bushmills 10 YO započinje mješavinom ječma i vode te dodatkom kvasca kako bi se pokrenula fermentacija. Nakon fermentacije, smjesa se destilira tri puta u tradicionalnim bakrenim kotlovima kako bi se postigla čistoća okusa. Nakon destilacije, odležava najmanje 10 godina u sherry bačvama, te rabljenim bourbon bačvama koje mu dodaju arome vanilije, meda i čokoladnog mlijeka.

Bushmills 10 YO je poznat po svom glatkom i bogatom okusu, te se često konzumira kao samostalno piće ili kao sastojak u raznim koktelima. Bushmillova malt masterica, gospođa Helen Mulholland preporučuje da se ovaj viski pije sa kojom kockicom leda ili čak da ga smrznete u škrinji, te zatim poslužite.

Ovaj viski predstavlja savršen poklon za ljubitelje viskija i istinski je simbol kvalitete i tradicije irskog viskija. Uživajte u ovom izvrsnom viskiju i istražite njegovu bogatu tradiciju i naslijeđe.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Irska

SKU: P3455 Kategorija: