Korlat Teranino 0,7l

23,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Korlat Teranino je premium liker proizveden od autohtone sorte grožđa Teran na području Benkovca, koje se ističe radi kvalitetnog tla na kojem grožđe sazrijeva. Okupano suncem, nalazeći se na suhom i vjetrovitom podneblju koje je u davnini bilo poznato kao raskrižje civilizacija, područje je to koje je od davnina bilo poznato po proizvodnji ružinog vina do nedavne 2005. godine. Novi vinogradi vinarije Korlat rasprostranjeni su na 103 hektara zemlje čiji su vinogradi posađeni koristeći temeljac izravno iz Francuske i broje oko pola milijuna mladica vinove loze. Sorte koje se uzgajaju na tom području su Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon te Cabernet Franc. Držeći svoje visoke standarde jedna su od najrasprostranjenijih vina u Lijepoj Našoj.

Kada se susretnu dva svijeta – vino i liker, rezultat je ovaj nevjerojatan liker, gdje vinska elegancija susreće slatkoću. Ova posebna kreacija iz Korlat vinarije donosi jedinstveno iskustvo u svijet likera. Karakteristike ovog izvanrednog likera obuhvaćaju bogatu tamnocrvenu boju i puni, intenzivni okus, koji se savršeno balansira s voćnim i začinjenim notama. Svaki gutljaj otkriva kompleksne arome crnih bobica, suhih šljiva i začina, uz nijanse čokolade i vanilije. Ovaj liker je izvanredno dobro izbalansiran, s glatkom teksturom koja pruža dugotrajan okus na nepcu.

Proizvodnja Korlat Teranina počinje pažljivim odabirom najkvalitetnijih grožđa sorte Teran. Nakon berbe, grožđe se fermentira i macerira kako bi se postigao puni spektar okusa. Nakon toga, liker se destilira i odležava u hrastovim bačvama kako bi se postigao savršen sklad aroma.

Korlat Teranino je izuzetno svestran liker. Možete ga ispijati čistog kao desertni liker ili ga koristiti kao sastojak u raznim koktelima. Također je odličan pratilac za čokoladne deserte, sireve i suhe smokve. Bez obzira na način konzumacije, Korlat Teranino će vam pružiti nezaboravan okus.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

20%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P4356 Kategorije: ,