Johnnie Walker Red Label 0,70l

16,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Johnnie Walker Red Label je vrhunski škotski blended viski s bogatom tradicijom i izuzetnim okusom. Hrvatskom narodu je Johnnie Walker poznat i pod nadimkom „Šetač“, a ujedno je i najpoznatiji škotski viski diljem svijeta. Prodaje se u gotovo svakoj državi na svijetu, čija godišnja proizvodnja prelazi 223.7 milijuna prodanih boca. Priča osnivača Johna Walkera počinje u Kilmarnocku 1820. godine, gdje se unatoč teškim situacijama i visokim porezima ovaj farmer uspjeva izboriti prodajući svoj Kilmarnock Whiskey. Posebnost ovih viskija bila je u tome što se radio kako bi udovoljio zahtjevima svakog kupca, jer John nije imao svoj brend. No, za uspjeh samog Johnnie Walkera zaslužni su većinom njegovi sinovi, koji su nastavili očevim stopama i pretvorili njegovu ideju u stvarnost kreirajući „besmrtan“ brend viskija koji se održao do današnjeg dana. Izdvojili su se od ostalih upravo karakterističnom ambalažom neuobičajenom za tadašnja alkoholna pića i samom činjenicom da je to jedan od prvih „blended“ viskija. Dostupan cijenom i pun inovacija, Johnnie Walker div je kojeg ne treba olako shvatiti.

Ovaj viski ima prepoznatljivu aromu i okus, karakteriziran laganim notama začina, citrusa i vanilije. Njegova paleta okusa obuhvaća slatke note voća, kao što su jabuka i kruška, te začinjene tonove poput đumbira i karanfilića. Glavni sastojci ovog viskija uključuju ječam i vodu iz škotskih izvora, koji zajedno stvaraju njegov bogat i uravnotežen okus.

Proces proizvodnje Johnnie Walker Red Label viskija uključuje pažljivu selekciju sastojaka, fermentaciju, destilaciju i odležavanje u hrastovim bačvama. Tijekom ovog procesa, viski dobiva svoje kompleksne arome i okuse, stvarajući jedinstveni proizvod koji je poznat po svojoj kvaliteti i dosljednosti.

Johnnie Walker Red Label se najbolje konzumira rashlađen, samostalno ili kao sastojak u raznim koktelima. Može se miješati s gaziranim pićima ili voćnim sokovima kako bi se stvorile osvježavajuće i ukusne kombinacije. Također je popularan izbor za kućne zabave i posebne prigode zbog svoje pristupačne cijene i široko rasprostranjene dostupnosti. Johnnie Walker Red Label kroz godine se ušetao na police svakog šanka diljem svijeta. Jeste li Vi za šetnju s Johnniem?

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Škotska

SKU: P1716 Kategorije: ,