Meneghetti Malvazija 0,75l

15,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Meneghetti Malvazija je vrhunsko bijelo vino proizvedeno na vinogradarskom imanju Meneghetti, smještenom u srcu istarskog poluotoka. Potencijal ovog posebnog terroira smještenog blizu mora i uronjenog u mirise mediteranskog bilja, takav je da bi njegovo ograničavanje isključivo na tradiciju bio pravi grijeh. Vinarija je smještena na crvenoj zemlji – terri rossi koja se odlikuje velikom količinom mineralnosti i bogatstvom željeza što je čini veoma pogodnom za uzgoj crvenih sorti grožđa. Sama vlaga i temperaturni uvjeti regulirani su prirodno zaštićenim položajem radi velike količine okolnih brežuljaka. Iako većinom uzgajaju autohtone sorte grožđa, na samim vinogradima uzgajaju se i međunarodne sorte kojima ova zemlja daje posebnost. Svi se vinogradi obrađuju na ekološki održiv način, s dubokim poštovanjem prema prirodi, metodom Simonit & Sirch. Rezidba je mekana, uvijek ručna, s ciljem očuvanja biljke kao bi doživjela visoku starost.

Ovo vino očarava svojom svježinom, voćnim notama i živahnim karakterom. Vino koje zna biti lagano i pitko, a u isto je vrijeme sposobno ostaviti dojam za pamćenje. U ustima svilenkasto i puno, s notom zrelog voća u svojoj krajnjoj aromatičnoj postojanosti. Sa svojom blistavom slamnatožutom bojom i aromama bijelog cvijeća, citrusa i zrelog voća, Meneghetti Malvazija pruža osvježavajuće iskustvo na nepcu.

Proizvodnja Meneghetti Malvazije zahtijeva pažljiv odabir najkvalitetnijih grožđa sorte Malvazija Istarska, uzgajane na sunčanim padinama istarskog poluotoka. Sadrži tonove malvazije sljubljene s najdelikatnijim notama bijelog pinota i chardonnaya. Nakon ručne berbe, grožđe se pažljivo fermentira i odležava na finom talogu kako bi razvilo svoj puni okus i bogatu aromu.

Meneghetti Malvazija ističe se svojom kompleksnošću, svježinom i elegantnim završetkom. Ovo vino savršeno se slaže s morskim plodovima, ribljim jelima, bijelim mesom i laganim jelima s tjesteninom. Također se može uživati kao aperitiv ili uz uživanje u opuštenim večerima s prijateljima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

12,5%

SKU: P0754 Kategorije: ,