Josić Cabernet Franc Superior 0,75l

19,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Josić Cabernet Franc Superior je vrhunsko crno vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina nastala u podrumima Josić izlaze iz starog vinskog podruma koji je nastao još 1935. godine. Obitelj Josić podrum je kupila 1999. godine i restaurirala ga pazeći da se održi tradicionalni izgled samog podruma, nadograđujući ga s modernim tehnološkim rješenjima koji olakšavaju proizvodnju. Vinogradi na kojima se uzgaja grožđe nalaze se na prostoru Banove Kose, a riječ je o autentičnim sortama Baranje koje rastu na tlu koje je stotinama godina korišteno za uzgoj vinove loze. Sama vinarija nalaze se u idiličnom selu Zmajevac. Karakteristično područje u starim vremenima zvalo se Sardukom, što je turski naziv koji predstavlja specifičan otvor u brdu koji vodi u njegov podzemni dio gdje je temperatura konzistentna i kreće se između 12° i 15° Celzijusa. Tradicija i moderna tehnologija rezultiraju jednim od najjačih brendova hrvatskog vinarstva.

Ovo vino odlikuje se bogatim i kompleksnim okusom, s dominantnim notama crvenog voća poput crvenih ribizla, šljiva i trešanja, uz elegantne začinske tonove poput papra i cimeta. Arome su duboke i slojevite, s nijansama dima i hrasta koji doprinose kompleksnosti vina.

Josić Cabernet Franc Superior proizvodi se od 100% sortnog grožđa Cabernet Franc, koje se pažljivo bere ručno u optimalnom trenutku zrelosti kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta. Nakon berbe, grožđe se fermentira u kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvale sve karakteristike sorte. Nakon fermentacije, vino odležava u hrastovim bačvama kako bi se postigao optimalan balans okusa i arome.

Ovo izvanredno vino ima srednje tijelo i svilenkastu teksturu, s mekim taninima i dugim, profinjenim završetkom. Savršeno se slaže s raznim jelima, uključujući mesna jela poput pečene govedine ili divljači, kao i sirevima i tamnom čokoladom. Preporučuje se poslužiti ga na temperaturi od 16-18°C kako bi se najbolje istaknule sve njegove arome i karakteristike.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

14,5%

SKU: P1470 Kategorije: ,