Franković Stella 0,75l

11,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Franković Stella je suho pjenušavo vino, proizvedeno u Istri. Duga vinska tradicija obitelji Franković, generacijama je ostala konstanta, čvršća od vezanosti za mjesto. Ni ljubavlju potaknuto putovanje Josipa Frankovića iz središnje Istre u Buje nije ugrozilo od oca usađenu ljubav prema lozi i strast prema proizvodnji vina. Upravo suprotno, novo mjesto života i odabir zemljišta na pažljivo izabranom, neobično blagorodnom položaju Santa Lucie s dobitnom kombinacijom vapnenca i gline, bila je temelj nove vinske priče sa starim korijenima i stabljikom, kroz koju teče iskustvo neformalne mudrosti, formalne agronomske naobrazbe i praksa vođenja velikih vinskih postrojenja. A da grožđe ne pada daleko od trsja, pokazuje i mlađe generacije obitelji, koji podupire tu vinsku priču.

Franković Stella nudi bogat i kompleksan okus, obogaćen voćnim notama i suptilnim začinima. Arome crvenog voća, poput jagode i trešnje, savršeno se kombiniraju s nagovještajima začinskog bilja, pružajući elegantno i uravnoteženo iskustvo okusa. Ovo vino je izrađeno od pažljivo odabranih grožđa autohtonih sorti, uz poštovanje tradicionalnih vinogradarskih tehnika.

Stella se ističe svojom svježinom i živahnošću, što je čini savršenim izborom za različite prigode. Ovo vino izvrsno se slaže s jelima poput laganih salata, ribljih specijaliteta i bijelog mesa. Također je izvrsno za opuštene večeri u društvu prijatelja ili kao elegantan dodatak večeri uz romantičnu večeru.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

12,5%

SKU: P0680 Kategorije: ,