Franković Rose 0,75l

9,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Franković Rose je elegantno ružičasto vino s cvjetnim i voćnim notama, proizvedeno u Istri. Duga vinska tradicija obitelji Franković, generacijama je ostala konstanta, čvršća od vezanosti za mjesto, pa ni ljubavlju potaknuto putovanje Josipa Frankovića iz središnje Istre u Buje nije ugrozilo od oca usađenu ljubav prema lozi i strast prema proizvodnji vina. Naprotiv, novo mjesto života i odabir zemljišta na pažljivo izabranom, neobično blagorodnom položaju Santa Lucie s dobitnom kombinacijom vapnenca i gline, bila je temelj nove vinske priče sa starim korijenima i stabljikom, kroz koju teče iskustvo neformalne mudrosti, formalne agronomske naobrazbe i praksa vođenja velikih vinskih postrojenja. A da grožđe ne pada daleko od trsja, pokazuje i mlađi nastavak obitelji, koji podupire tu vinsku priču.

Krase ga voćne i cvjetne arome, kojima dominira šumsko voće, a posebice jagode. Vino krasi živahna ružičasta boja, lagano je, pitko i ukusno, s naglašenim voćnim i cvjetnim aromama, među kojima dominira šumsko voće, naročito jagode.

U proizvodnji Franković Rose koriste se pažljivo odabrane sorte grožđa, a proces fermentacije odvija se pod kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvali prirodni okusi i arome. Vino se zatim odmara u inox bačvama kako bi postiglo punoću okusa i svježinu.

Ovo osvježavajuće vino najbolje se konzumira rashlađeno, te je savršen pratitelj raznih prigoda, od opuštanja na terasi do druženja s prijateljima. Izvrsno se sjedinjuje sa specijalitetima od morskih plodova, a odličan je izbor za aperitiv, naročito u ljetnim danima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

12%

SKU: P2216-1 Kategorije: ,