Dalmatian Dog Pošip 0,75l

9,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Dalmatian Dog Pošip je vrhunsko bijelo vino koje se proizvodi na području Dalmacije, poznato po svom bogatom okusu i aromama. Grožđe za Dalmatian Dog Pošip dolazi iz vinograda sa središnjeg dijela otoka oko Smokvice koji je ujedno i kolijevka ove sorte. Radi se o starijim vinogradima s tradicionalno najboljim položajima za uzgoj pošipa, koji su smješteni su na nadmorskoj visini od 40 m do 160 m. Tipovi tla su različiti poput crvenice, pjeskovita tla i kamenitih terena. Sve radnje tijekom uzgoja u vinogradu obavljaju se ručno. Termin berbe se utvrđuje stalnim praćenjem stanja  grožđa prije same berbe, a ona se obavezno obavlja ručno i selektivno u ranim jutarnjim satima, radi očuvanja svježine i arome u grožđu.

Ručno ubrani grozdovi pošipa dodatno su selekcionirani u podrumu. Grožđe se mulja i macerira nekoliko sati a zatim preša s minimalnim tlakom. Mošt je hlađen i taložen preko noći. Fermentacija se odvija u inox tankovima dva do tri tjedna, sa strogom kontrolom temperature. Po završetku fermentacije slijedi otakanje s grubog taloga i odležavanje na finom talogu dodatna dva mjeseca. Nakon kupažiranja, procesa bistrenja i filtracije vino se buteljira, nakon čega odležava još dva mjeseca u bocama prije plasmana na tržište

Ovo prekrasno vino ima svijetložutu boju s blistavim zelenkastim odsjajem. Na nosu otkriva note bijelog cvijeća, zrelog voća poput breskve i kruške, te blage mineralne arome. U ustima je svježe i voćno, s punoćom okusa i ugodnom kiselinom koja ga čini izuzetno osvježavajućim.

Dalmatian Dog Pošip je idealan izbor za uživanje u toplim ljetnim danima, posebno uz riblje specijalitete, morske plodove, salate i lagane sireve. Također je sjajan aperitiv koji će uljepšati svaku prigodu i dočekati goste s vrhunskim okusom i kvalitetom. Uz Dalmatian Dog Pošip, svaka čaša postaje poseban doživljaj koji će vas odvesti na putovanje kroz sunčane vinograde i kristalno čisto more Dalmacije.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13%

SKU: P2127 Kategorije: ,