Dalmatian Dog Babić 0,75l

9,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Dalmatian Dog Babić je vrhunsko crno vino proizvedeno u Dalmaciji, Hrvatska, poznatom vinogradarskom području. Ovo vino se proizvodi od autohtone sorte grožđa Babić, koja je karakteristična za regiju. Vinarija koja proizvodi Dalmatian Dog Babić ima dugu tradiciju i poznata je po visokokvalitetnim vinima. Dalmatian Dog Babić,  berba 2018. osvojila je broncu na DWWA 2021. Ovo vino izvrstan je uvod u svijet vina od sorte Babić. Babić je dalmatinska sorta crvenog grožđa, koji se uzgaja na lokalitetu Šibenskog vinogorja. Vinogradi Testamenta  zasađeni su prije desetak godina i  prostiru se na 50ha na području Jadrtovac. S obzirom na položaj klimatski je izložen laganim lokalnim vjetrovima koji daju mediteransku aromatiku vinu. S druge strane loza raste u surovim uvjetima, u vapnenačkom kršu s manje od 20% tla. A takvi uvjeti posebno pogoduju Babiću te je grožđe vrhunske kvalitete, a samim time i vino.

Dalmatian Dog Babić je elegantno crveno vino žive rubin boje, mirisa višnje Maraske i začinskog bilja, ima bogat i pun okus. U okusu je voćno sa živim kiselinama i srednjim tijelom. Arome su kompleksne, s primjesama začina, poput crnog papra i đumbira, te diskretnim notama drva od hrasta odležavanja.

Ovo vino najbolje se konzumira uz jela od crvenog mesa, poput janjetine, govedine ili divljači. Također je sjajan pratitelj uz lokalne dalmatinske specijalitete, poput pršuta i sireva. Preporučuje se poslužiti ga na temperaturi od 16-18°C kako bi se maksimalno istaknule sve njegove arome i karakteristike. Dalmatian Dog Babić je savršen izbor za ljubitelje kvalitetnih vina koji traže autentično dalmatinsko iskustvo.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

14,5%

SKU: P1808 Kategorije: ,