Feravino Dika Syrah 0,75l

5,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Feravino Dika Syrah je vrhunsko crno vino snažnog karaktera, iz kontroliranog zemljopisnog podrijetla iz Vinogorja Feričanci. Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću, a na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Ovo vino karakterizira kompleksan okus s dominantnim notama crvenog voća poput crnih višanja i šljiva, uz dodir začina i baršunastih tanina. Arome crnog papra, crne čokolade i dima pružaju dodatnu dubinu i slojevitost ovom vinu.

Feravino Dika Syrah proizvodi se od sorte grožđa Syrah, poznate po svojoj bogatoj i intenzivnoj aromi. Grozdovi su izrasli iz tipičnog slavonskog, ilovastog, bogatog i ocjeditog, na različitim dubinama te izrazito mineralnog s prirodno ograničenom plodnošću na koju veliki utjecaj imaju šumoviti predjeli koji okružuju vinograd. Grožđe se pažljivo bere i pažljivo fermentira kako bi se osigurala maksimalna ekstrakcija okusa i aroma.

Ovo vino odlikuje se bogatom tamnom bojom i punim tijelom, što ga čini savršenim izborom za ljubitelje snažnih i kompleksnih vina. Osim toga, Feravino Dika Syrah savršeno se slaže s jelima od crvenog mesa, divljači, kao i s aromatičnim sirevima poput gorgonzole ili roqueforta.

Bilo da ga konzumirate uz večeru s prijateljima ili ga jednostavno uživate sami, Feravino Dika Syrah pružit će vam nezaboravno vino iskustvo. Prepustite se bogatim okusima i aromama ovog vrhunskog vina i uživajte u svakom gutljaju.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

12,5%

SKU: P1332 Kategorije: ,