Coronica Teran 0,75l

11,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Coronica Teran je izvanredno crveno vino snažnog karaktera proizvedeno u Istri. Vinarija Coronica se u potpunosti trudi iskoristiti istarsku zemlju i napraviti vrhunsko vino. Od samog procesa branja grožđa, biraju samo grožđe najbolje kvalitete kako bi svoje umjeće mogli dovesti do vrhunca. Usredotočeni su na dvije endemske vrste – Istarsku Malvaziju i Teran – a svojim pristupom u izradi vina daju veliki doprinos hrvatskoj vinskoj kulturi. Postavljaju svojevrstan trend promjenama unutar procesa proizvodnje i promjenom trajanja odležavanja vina. Svoj proizvod kombinirali su sa jednostavnim minimalističkim dizajnom i rukopisnim tekstom koji boci daje eleganciju i jednostavnost.

Coronica Teran ima karakterističnu tamno crvenu boju s ljubičastim odsjajem, a njegova aroma obiluje notama crnog voća poput kupina i šumskih jagoda, uz začinjene i biljne tonove koji pružaju kompleksnost i dubinu. Okus je intenzivan, suh i robustan, s bogatim voćnim karakterom i uravnoteženom kiselošću.

Ovo izuzetno vino proizvodi se od autohtone sorte Teran, koja se pažljivo uzgaja na istarskim vinogradima. Sama berba ovog prestižnog Terana počinje nakon dugotrajnog testiranja grožđa, nakon čega se uklanjaju peteljke i proces može početi. Samo vino je macerirano, što vinu dijelomično daje blago ljubičastu tamnu boju, a u bačvama ne odležava dugo. Fermentacija se odvija u inoks bačvama uz kontroliranu temperaturu kako bi se očuvali svi prirodni okusi i karakteristike grožđa.

Coronica Teran najbolje je poslužiti na temperaturi od 16-18°C kako bi se potpuno izrazili njegova kompleksnost i dubina okusa. Idealno je pratiti ga s tradicionalnim istarskim jelima poput pršuta, tartufa i crvenog mesa, ali se također može konzumirati samostalno, kao piće za uživanje u posebnim prigodama. Uživajte u autentičnom okusu Istre s Coronica Teran vinom – savršenim odabirom za ljubitelje vrhunskih vina i istarske gastronomije.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13%

SKU: P0819 Kategorije: ,