Kota Sauvignon 0,75l

15,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kota Sauvignon ili Kota 375 je vrhunsko i intenzivno bijelo vino proizvedeno u vinariji Kota, čiji su vinogradi smješteni na povišenim terenima, obroncima planina i nižeg gorja, koji na svojim južnim padinama imaju izvrsne uvjete za proizvodnju grožđa visoke kvalitete. Regija je vrlo bogata sortama, a cijelo područje obilježeno je u većini bijelim vinima koja su vrlo svježa i lagana, uglavnom voćnih aroma. Vinarija iskorištava ono najbolje što ova bogata regija pruža pa na sveukupno dva hektara zemlje, obrađuju se vinogradi chardonnaya i sauvignona od kojih se godišnje u vinariji proizvede 10.000 boca pjenušca i vina. Svaki pjenušac i vino u svom nazivu nosi oznaku nadmorske visine vinograda iz kojeg je nastalo po čemu su vina Kota prepoznatljiva.

Ovo vino je svježe, voćno i osvježavajuće, s dominantnim notama zrelog voća poput grejpa, kruške i zelene jabuke. Miris odiše citrusima i cvjetnim notama, što ga čini privlačnim i osvježavajućim. Ima zlatno žutu boju i izraženu svježinu koja oduzima dah. Vino je kremasto, bogato, izraženog okusa koji se dugo zadržava u ustima, harmonično uklopljenih alkohola i kiselina.

Kota Sauvignon se proizvodi od pažljivo odabranih grožđa sorte Sauvignon Blanc, koja je poznata po svojoj izraženoj voćnosti i svježini. Grožđe se ručno bere u pravo vrijeme kako bi se zadržala optimalna kiselost i puni okus. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranoj temperaturi kako bi se sačuvali njegovi prirodni okusi i aromatične karakteristike.

Idealno je za sljubljivanje s jače začinjenima jelima, juhom od gljiva, lagano skuhanim šparogama, peradi, divljači, a jako lijepo se nadopunjuje uz morske plodove, osobito rakove i školjke. Njegova aroma daje vrlo diskretan šarm desertima na bazi sladoleda, čokolade ili voćnih kolača, uz dodatak crne espresso kave bez šećera. Kota Sauvignon će zasigurno oduševiti vaše nepce svojim izuzetnim okusom i kvalitetom.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P1479 Kategorije: ,