Nikka Blend Whiskey 0,70l

33,99 

Opis

Opis

Nikka Blend Whiskey je izvanredni japanski viski, koji oduševljava svojom izuzetnom kvalitetom i kompleksnošću okusa. Masataka Taketsuru bio je japanski inženjer i osnivač poznate destilerije Nikka Whisky. Poznat kao “otac japanskog viskija”, Taketsuru je 1919. godine putovao u Škotsku kako bi naučio umijeće proizvodnje viskija prije nego što je osnovao vlastitu destileriju u Japanu. Njegova strast i predanost iznjedrile su viskije vrhunske kvalitete koji su postali sinonim za japansku viskiju industriju.

Ovaj viski predstavlja savršenu harmoniju ječmenih i žitnih viskija iz Nikkinih dvaju poznatih destilerija: Yoichi i Miyagikyo. Izrađen s pažnjom prema detaljima, Nikka Blend viski nudi bogat i nijansiran okus. Na nepcu, očekuje vas harmonična ravnoteža voćne slatkoće, suptilne začinjenosti i nježnog dima, uz naglasak na notama hrasta i karamele. Aroma je jednako očaravajuća, s notama zrelog voća, meda i vanilije koje se prožimaju s nježnim cvjetnim tonovima.

Nikka Blend viski izrađuje se od visokokvalitetnih sastojaka, uključujući pažljivo odabrani ječam i žitarice, koje prolaze kroz tradicionalne procese drobljenja, fermentacije i destilacije. Viskiji se zatim odvajaju u različite bačve, uključujući bačve od bivših burbona i šerija, kako bi razvili svoj karakteristični okus i dubinu. Nikka blend odiše voćnim notama uz lagane note vanilije koje ga čine vrlo balansiranim i pitkim. Mnogi kažu da je ovaj momak iz Nikkina asortimana excellent stuff.

Karakteriziran svojom glatkom teksturom i dugotrajnim završetkom, Nikka Blend viski najbolje se konzumira neat ili na ledu kako bi se potpuno iskoristila njegova složenost i dubina okusa. Alternativno, može se koristiti kao baza za klasične koktele od viskija, poput Old Fashioned-a ili Whisky Sour-a, dopuštajući mu da zablista u mješovitim pićima. 

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Japan

Kategorija: