Lagavulin 16 YO 0,7l

95,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Lagavulin 16 YO je vrhunski viski koji se proizvodi na otoku Islay u Škotskoj, u destileriji Lagavulin koja je poznata po svojim vrhunskim viskijima. Ova destilerija ima dugu i bogatu povijest koja seže unatrag više od dva stoljeća. Kada govorimo o škotskim viskijima, regija Islay zauzima posebno mjesto u srcima ljubitelja. To je otok poznat po svojim karakterističnim, dimnim i bogatim viskijima. Destilacija viskija ovdje je prava umjetnost, a majstori destileri čuvaju tajne i tehnike koje se prenose s generacije na generaciju.

Karakteristika Lagavulin 16 YO viskija je njegova kompleksna kombinacija okusa i aroma. Ovaj viski ima bogat okus dima, sa slatkim notama meda i voća, te začinjenim naglascima. Miris ovog viskija je intenzivan i bogat, s primjesama mora, suhog voća i začina, stvarajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Lagavulin 16 YO viski proizvodi se od najkvalitetnijeg ječmenog slada, vode iz lokalnih izvora te kvasca, koji se fermentiraju, destiliraju i zatim odležavaju u hrastovim bačvama najmanje 16 godina. Ovaj viski provodi 16 godina u bačvama koje donose bogatstvo i složenost okusa. Ovaj dugi period sazrijevanja omogućuje viskiju da apsorbira note dima i slatkoće iz bačava, stvarajući nevjerojatan profil okusa. Svaka čaša Lagavulin 16 Y.O. otkriva kompleksne arome hrastovine, meda, sušenih voća i karakterističnog dima. U prvom gutljaju, osjetit ćete bogate note dima i torfa koje su svojstvene viskijima s otoka Islay. Ove arome savršeno se kombiniraju s nijansama soli i morske svježine. Slatke note karamela i sušenog voća dodaju složenost i ravnotežu okusu, ostavljajući dugi i zadovoljavajući završetak.

Ovaj viski ističe se svojom dubokom, zlatnom bojom i izraženim okusima, te je idealan za opuštanje i uživanje u posebnim trenucima. Lagavulin 16 YO viski može se konzumirati u čistom obliku, s dodatkom malo vode ili leda, kako bi se oslobodile sve njegove kompleksne arome i okusi. Uz svoj bogat okus i izuzetnu kvalitetu, Lagavulin 16 YO viski savršen je izbor za ljubitelje viskija koji traže autentično i nezaboravno iskustvo.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

43%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Škotska

SKU: BD132 Kategorije: ,