Lagavulin 12 YO Special Release 0,70l

199,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Lagavulin 12 YO Special Release je visokokvalitetni viski koji se proizvodi na otoku Islay u Škotskoj, u destileriji Lagavulin koja je poznata po svojim vrhunskim viskijima. Ova destilerija ima dugu i bogatu povijest koja seže unatrag više od dva stoljeća. Kada govorimo o škotskim viskijima, regija Islay zauzima posebno mjesto u srcima ljubitelja. To je otok poznat po svojim karakterističnim, dimnim i bogatim viskijima. Ovaj viski je dio posebne serije koja se izdaje jednom godišnje i predstavlja vrhunac majstorstva u destilaciji. Destilacija viskija ovdje je prava umjetnost, a majstori destileri čuvaju tajne i tehnike koje se prenose s generacije na generaciju. Kralj Islaya kojeg simbolizira lav na boci u najboljim godinama, žestoko neobuzdan, s jasnom vizijom i osjećajem svrhe koju nitko ne može poreći. Veličanstveni i klasični Lagavulin, s intenzitetom, slanoćom i slatkoćom koji savršeno balansiraju dok se parfimirani dim drveta uzdiže kako bi ih sve obavio; apsolutno ukusno.

Lagavulin 12 YO Special Release ima intenzivan i kompleksan okus, s bogatim notama dima, začina i slatkog voća. Njegova bogata aroma obiluje mirisima dima, mora i sušenog voća, stvarajući izuzetno duboko i slojevito iskustvo.

Ovaj viski proizvodi se od najkvalitetnijeg ječmenog slada, vode iz lokalnih izvora i kvasca, koji se fermentiraju, destiliraju i zatim odležavaju u bačvama od američkog hrasta, sa čak 56,5 % alkohola, najmanje 12 godina. Tokom procesa sazrijevanja, viski upija karakteristične arome hrasta i postiže savršenu ravnotežu okusa i mirisa. Na nosu je blag, isušujuć i ubrzo, prekrasno aromatičan; čist, svjež i morski. Na okusu tekstura je glatka i privlačno masna; okus koji počinje biti sladak, a zatim će ubrzo zažariti s intenzivnom kiselinom limuna, s posipom morske soli. Dominantni slano-slatki okus koji je bogato zaokružen na kraju kušanja.

Lagavulin 12 YO Special Release ističe se svojom zlatnom bojom i profinjenim okusom, koji oduševljava ljubitelje viskija diljem svijeta. Ovaj viski se najbolje konzumira u čistom obliku, uz dodatak malo vode ili leda, kako bi se oslobodile sve njegove kompleksne arome i okusi.

Ovo je viski koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje viskija, svojom dubinom i kompleksnošću. Savršen je za posebne prigode ili kao poklon za istinske ljubitelje viskija koji cijene vrhunsku kvalitetu i autentično iskustvo.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

56,5%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Škotska

SKU: BD071 Kategorije: ,