Johnnie Walker Red Rye 0,70 l

26,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Johnnie Walker Red Rye je premuim škotski blended viski s bogatom tradicijom i izuzetnim okusom. Johnnie Walker je poznat i kao „Šetač“, a upravo on je jedan od najpoznatijih škotskih viskija diljem svijeta. Godišnja proizvodnja prelazi 223.7 milijuna prodanih boca i prodaje se u gotovo svakoj državi na svijetu. Priča osnivača Johna Walkera počinje u Kilmarnocku 1820. godine, gdje se unatoč teškim situacijama i visokim porezima ovaj farmer uspjeva opstati prodajući svoj Kilmarnock Whiskey. Posebnost ovih viskija bila je u tome što se radio kako bi udovoljio zahtjevima svakog kupca, jer John tada nije imao svoj brend, a za uspjeh samog Johnnie Walkera zaslužni većinom njegovi sinovi, koji su nastavili očevim stopama i pretvorili njegovu ideju u stvarnost kreirajući „besmrtan“ brend viskija koji se održao do današnjeg dana. Od ostalih su se izdvojili upravo karakterističnom ambalažom neuobičajenom za tadašnja alkoholna pića i samom činjenicom da je to jedan od prvih „blended“ viskija. Dostupan cijenom i pun inovacija, Johnnie Walker je div kojeg ne treba olako shvatiti.

Ovaj viski karakterizira harmonična kombinacija okusa i aroma, koja ga čini popularnim izborom među ljubiteljima viskija širom svijeta.

Johnnie Walker Red Rye ima osvježavajuće voćne arome, s naglaskom na citrusne note i slatke nijanse. Također sadrži suptilne začinske tonove koji dodaju kompleksnost okusu. Sastoji se od visokokvalitetnog ječmenog slada i drugih pažljivo odabranih sastojaka, koji se pažljivo fermentiraju i destiliraju kako bi se postigla vrhunska kvaliteta.

Proces proizvodnje Johnnie Walker Red Rye viskija počinje s pomno odabranim sastojcima, koji se miješaju i fermentiraju u tradicionalnim bačvama. Nakon fermentacije, tekućina se destilira u posebnim bakrenim kotlovima kako bi se postigla optimalna čistoća i koncentracija okusa. Ova mješavina je stvorena korištenjem nevjerojatno malog broja sladnih i zrnatih viskija, isključivo izvučenih iz korištenih bourbon bačvi. Nakon toga, viski se dovršava do šest mjeseci u korištenim RYE bačvama za savršenu ravnotežu intenzivnog, slatkog, slojevitog svježeg voća i začina.

Ovaj viski je poznat po svojoj izuzetno glatkoj teksturi i bogatom, uravnoteženom okusu. Savršeno se slaže s ledom ili u raznim koktelima, pružajući jedinstveno iskustvo svakom ljubitelju viskija. Johnnie Walker Red Rye idealan je izbor za posebne prigode ili za opuštanje nakon napornog dana.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Škotska

SKU: P1961 Kategorije: ,