Opis
Vina Matuško dolaze sa Pelješca – iz mjesta po imenu Potomje. Dug niz godina priznat je kao svjetski poznato upravo radi turista koji neumorno posjećuju hrvatsku obalu. Poznat vinskim entuzijastima diljem svijeta radi kvalitete – posebice crvenih vina poput Matuško Plavca i Matuško Dingača koji se piju diljem Lijepe Naše. Gospodin Mato Matuško daje sve od sebe kako bi svijetu prikazao čari endemskih vrsta sa Pelješca i okoline Neretve. Područje u kojemu se uzgaja upravo Matuško Dingač zaštićeno je međunarodnim zakonima i smatra se velikim i bitnim dijelom hrvatske vinske kulture. Samo vino odležava do dvije godine u hrastovim bačvama a karakterizira ga tamno crvena boja – punoga je tijela, a najbolje se slaže sa mesom i teškom hranom, uz pokoju krišku tvrdog sira.
Konstantna kvaliteta Matuškovih vina, ovaj je Dingač doveo na top listu najprodavanijih u Hrvatskoj.