Matuško Dingač 0,75l

16,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Matuško Dingač je prestižno crno vino vrhunske kvalitete proizvedeno na poluotoku Pelješac, u mjestu Potomje u vinariji Matuško. Ova vinarija, koja se ponosi dugom tradicijom i stručnošću u proizvodnji vrhunskih vina, poznata je vinskim entuzijastima diljem svijeta radi kvalitete, posebice crvenih vina poput Matuško Plavca i Matuško Dingača koji se piju diljem Lijepe Naše. Gospodin Mato Matuško daje sve od sebe kako bi svijetu prikazao čari endemskih vrsta sa Pelješca i okoline Neretve. Područje u kojemu se uzgaja upravo Matuško Dingač zaštićeno je međunarodnim zakonima i smatra se velikim i bitnim dijelom hrvatske vinske kulture. Konstantna kvaliteta Matuškovih vina, ovaj je Dingač doveo na top listu najprodavanijih u Hrvatskoj.

Ovo izvanredno vino očarava svojom dubokom rubinskom bojom i kompleksnim okusom. Svojim punim tijelom i intenzivnim voćnim notama crvenog voća poput šumskih jagoda i crnih trešanja, Matuško Dingač pruža nezaboravno iskustvo na nepcu.

Proizvodnja Matuško Dingač vina zahtijeva pažljiv odabir najboljih grožđa sorte Plavac Mali, autohtone sorte koja uspijeva na sunčanim padinama poluotoka Pelješca. Nakon ručne berbe, grožđe se pažljivo fermentira i odležava do dvije godine u hrastovim bačvama kako bi postiglo svoj karakteristični okus i bogatu aromu.

Matuško Dingač je poznat po svojoj kompleksnosti i dugotrajnom završetku, što ga čini idealnim za uživanje uz mesna jela poput jela od crvenog mesa, divljači ili aromatičnih sireva. Također se može uživati ​​kao samostalno piće, uz uživanje u trenucima opuštanja i zadovoljstva. Osvježite svoje trenutke s ovim izvanrednim vinom i istražite bogatstvo okusa poluotoka Pelješca!

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

14,5%

SKU: P0099 Kategorije: ,