Roxanich Montona 0,75l

9,77 

Na zalihi

Opis

Opis

Roxanich Montona je izvanredno bijelo vino koje dolazi iz srca Istre, proizvedeno od strane renomiranog vinara Mladena Rožanića.

Ovo  bijelo vino impresionira svojom bogatom aromom i slojevitošću. Očekujte očaravajuće note zrelog voća, poput jabuka i krušaka, uz suptilne tonove citrusnog voća, meda i badema. Na nepcu, vino pruža svježinu i mineralnost s blagim, ali postojanim kiselinama koje osiguravaju dugotrajan i elegantan završetak.

Ovo vino se proizvodi od pažljivo odabranih sorti grožđa kao što su Malvazija i druge autohtone bijele sorte. Grožđe se bere ručno, a fermentacija se odvija u kontroliranim uvjetima kako bi se očuvala svježina i prirodni aromatski profili grožđa. Proces sazrijevanja uključuje korištenje velikih drvenih bačava, što doprinosi složenosti okusa i skladnosti vina. Vino je svijetle zlatno-žute boje s kristalnom bistrinom. Ima izražen bouquet koji spaja voćne i cvjetne note, a njegova tekstura je kremasta i savršeno izbalansirana. Alkoholni sadržaj je harmonično integriran, pružajući vino koje je i osvježavajuće i bogato.

Ovo bijelo vino najbolje je poslužiti rashlađeno na temperaturi od 10-12°C, kako bi se istaknule sve njegove arome i svježina. Preporučuje se dekantirati vino nekoliko minuta prije posluživanja kako bi se oslobodili svi slojevi mirisa i okusa. Izvrsno se slaže s ribljim jelima, bijelim mesom, morskim plodovima i laganim sirevima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Alkoholni sadržaj

12.5%

SKU: P3609 Kategorije: ,