Bibich R5 0,75l

14,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Bibich R5 je vrhunsko vino koje dolazi iz vinarije Bibich, obiteljske „boutique“ vinarije koja se proizvodnjom vina bavi već nekoliko generacija. Obiteljski korijeni s prvim pisanim tragovima sežu u 15. stoljeće, u mjesto Nečven-grad, u Promini gdje i danas posjeduju vinograde i imanje. Poslije više godina rada, usavršavanja i suradnje s više svjetskih vinara, enologa i poznavatelja vina, prva vina izlaze na tržište 1998. i već ta prva osvajaju priznanja za kvalitetu na brojnim ocjenjivanjima u regiji što obitelji daje poticaj za daljnji rad i razvoj. Danas se Bibich vina nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, u gradovima poput New Yorka, Tokija i Stockholma. „Bibich“ kao brand je prepoznat među ljubiteljima vina kao drugačiji, svoj, originalan i intrigantan. A to i jest misija vinarije, u moru istih, unificiranih, generičkih vina, zadržati svoj osobni pečat s naglaskom na teritorij i mikrolokaciju odakle dolaze.

Bibich R5 bijelo suho vino nastalo od grožđa debit, maraština, pošip, pinot sivi i chardonnay proizvedeno od izabranog grožđa s najboljih lokacija. Prerađivano klasičnim postupkom s djelomičnom maceracijom bobica, te fermentacijom i odležavanjem na talogu u barrique bačvama od američkog hrasta do čak 12 mjeseci.

Ovo vino oduševljava svojim bogatim i slojevitim okusima, osjećaju se suptilni tragovi začina i mediteranskog bilja, arome poput maslaca, prepečenog kruha, vanilije, badema, a na okusu je zaobljeno, glatko, ali i muskularno i pomalo divlje.

Ovo izuzetno vino najbolje se konzumira lagano rashlađeno, kako bi se istaknuli njegovi složeni okusi i bogata aroma. Bibich vino preporučuje se uz vrhunske bijele ribe, jastoge, janjetinu ili jednostavno za aperitiv. Odlično paše uz buzaru od rakova i školjkaša.

Proizveden u malim količinama, Bibich R5 je rezultat pažljivog odabira grožđa autohtonih sorti koje su karakteristične za dalmatinsko podneblje. Uz svoj nezaboravni okus i profinjenost, Bibich R5 je vino koje će vas očarati svojom jedinstvenom pričom i izvrsnom kvalitetom.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13%

SKU: P0102 Kategorije: ,