Sir Edmond Gin – buntovnik s karakterom

Vrijedan je svakog gutljaja!

Slušajte, ljubitelji cuge! Ako postoji jedna stvar koja nas može učiniti sretnijima od noći proveden uz dobru cugu, onda je to isprobavanje nečeg novog i inovativnog. A kad to nešto dolazi u obliku gina, e to je blaženstvo! 

Tu na scenu stupa Sir Edmond. Napokon smo dočekali da ovaj buntovnik među ginovima stigne kod nas. I pogodite što – vrijedan je svakog gutljaja! 

Ovaj intrigantni gin ne fura samo flaminga na sebi, već i ukusnu infuziju bourbon vanilije ravno u sebi, ravno s otoka Réunion. A kakve veze ima, pitate se? Pa, baš poput flaminga, Réunion je jedno od rijetkih mjesta na zemlji gdje raste ova rijetka i egzotična vanilija. Zapravo, upravo je taj otok jedan od najvećih proizvođača vanilije, odmah uz Madagaskar. Dakle, bez obzira jeste li ljubitelj gina, vanilije ili samo fanatik flaminga, Sir Edmond je tu da vas pripremi za flaminglanje!

Infuzirana vanilija? To neko jelo?

sir edmond gin

Čini se da nitko u industriji gina nije bio dovoljno hrabar da proba infuzirati vaniliju. Čista potvrda kako se konvencionalno razmišljanje u svijetu gina uopće ne isplati. Sir Edmond dokazuje kako se vanilija i borovica zapravo jako dobro šmekaju. I zato u destiliranom svijetu ljudske intervencije, ponekad jednostavno treba pustiti majku prirodu da učini svoje.

U čemu je fama? Pa, Sir Edmond ne stavlja samo malo ekstrakta vanilije u svoje boce i završava priču na sladunjavim kolačastim notama vanilije. O ne, oni podižu stvari na višu razinu! Prvo, pažljivo destiliraju cijelu hrpu biljnih sastojaka iz čitavog svijeta. I to, borovice iz Makedonije, anđelike s Grenlanda, đumbir iz Nigerije, kardamom iz Gvatemale i cimet iz Kine. Svaki sastojak odvojeno. Zatim u dobiveni destilat dodaju malo dobre stare burbon vanilije s Réuniona. Krajnji rezultat? Gin koji pršti okusom i osobnošću! Čista nepčana putovnica za egzotiku! 

Dakle, ako ste spremni podići svoju igru ​​s džinom na višu razinu, neka Sir Edmond bude vaš vodič u ovoj epskoj botaničkoj avanturi. Uzdravlje na gin-tastičnom putovanju!

sir edmond barmen

Nego, priča je počela davno, davno prije…

Zamislite ovo: 1800-te su, a mali Edmond Albius običan je 12-godišnji dječak koji kao rob radi na plantaži vanilije na otoku Réunion. Dok je većina nas vjerojatno još uvijek pokušavala shvatiti kako voziti bicikl bez razbijene glave, Edmond je doživio genijalno otkrivenje: otkrio je da se cvjetovi vanilije mogu ručno oprašiti pomoću jednostavne vlati trave. Kome trebaju pčele kad imaš domišljatost, zar ne?

Ovo otkriće potpuno je promijenilo pravila igre ​​za industriju vanilije, koja se prije toga borila s nekooperativnim kukcima koji su pak odbijali obavljati svoje dužnosti oprašivanja. Ali Edmond je uskočio i spasio stvar, dokazujući da ponekad najmanji i najnevjerojatniji heroji mogu imati najveći utjecaj na tokove povijesti.

sir edmond all spice

Naravno, poput mnogih briljantnih umova kroz povijest, Edmond nije dobio priznanje ili nagrade koje je zaslužio. Čak i nakon što je ropstvo ukinuto, on je i dalje radio kuhinjski šegrt do kraja života. Ali ne bojte se, dragi čitatelju, jer ovaj Nizozemski gin sa sloganom ‘buntovni duh i s neobičnim karakterom’, ispravio je ovu nepravdu na najukusniji mogući način!

Stoga sljedeći put kad budete pijuckali gin i tonic i divili se profinjenom, rakošnom okusu vanilije, odvojite trenutak i podignite čašu za Edmonda Albiusa. Bez njega bismo se još uvijek petljali s nespretnim kukcima i osrednjom vanilijom. Za tebe, Edmonde!

A dobio je i svjetske nagrade…

Posljednjih pola desetljeća Sir Edmond se držao one stare “s kim si takav si”, pa se družio s društvom nagrađivanih ginova iz malih, neovisnih destilerija. Toliko je posvećen dobroj ekipi da je skupio impresivnu kolekciju od šest međunarodnih nagrada, uključujući priznanja s World Gin Awards, The Spirits Business i The Gin Guide. Sa sigurnošću se može reći da Sir Edmond poznaje svoj gin kao svoj džep, ili bolje rečeno, kao dno svoje čaše? U svakom slučaju, trebaš li daljnje preporuke? Ili je sve već jasno.

sir edmond

Ostale Tipsy Priče

Scroll To Top