Vrste frajera kad se napiju

Svaka slučajnost s vašim prijateljima je namjerna....

Lako je doći trijezan na dejt, biti ugodan i pristojan na kavi, u kinu reći pokoju pametnu o režiseru ili knjizi po kojoj je napisan scenarij… Ali kako se ponašaju naizgled pristojni I normalni likovi kad popiju tri pića ili ulete na tulum i krene peglaona, pokušali smo dočarati kroz deset primjera. Svaka slučajnost s vašim prijateljima je namjerna, a dobrodošle su I podvrste koje očekujemo da podijelite s nama u komentarima!

Lik i Piva

Bariša

  • Čovjek koji pije samo s jednom namjerom – da se opusti i tako nešto zbari. Nema želudac, ukus, okus, aromu ni išta, ali je odlučio da je to njegova večer i ide elegancijom rabljenog bagera,sirovo i na mišiće. Uvijek prvo pita damu što će piti, pa je on slijedi. Oko dva ujutro ima u želucu neku melasu užasa iz Straha i prijezira u Las Vegasu, ali vođen zakonom velikih brojeva, zna da su mu šanse 1/10 pa ne prestaje sa spikama. Usmjeren je na pokušaje slušanja i shvaćanje žena, a to mu u kombinaciji s miksanjem alkohola dovodi do takvog džumbusa u glavi i tijelu da se na kraju večeri najčešće rasplače konobaru ili šalje poruke bivšoj.

Čudomiks 

  • Lik koji uvijek na tulum donese neku novu pijaču, neisprobanu, iz svih prkana svijeta, često neprovjerenih i na granici zdravlja. I to sve vođen željom da barem zbog nečeg jednom u životu bude važan i bitan u škvadri. Spreman je iz bespuća Kambodže švercati rakiju kobrovaču, nabaviti raritetni mezcal iz Guadeloupe, macaklinov znoj – sve što normalan čovjek ni u kom slučaju, pri zdravoj svijesti, ne bi pio. Osim kad se pridruži ekipi na zabavi. Na kraju, kad potruje pola tuluma, on sam osobno pije najjeftiniju lozui vrijeđa ekipu da su kukavice i ne znaju cugati kao pravi muškarci. Nikad se ne napije do kraja, a tulumi su mu samo poligoni za psihoterapijska istraživanja. Na žalost, u skoro svakoj škvadri postoji jedan takav i često je naporan u prepričavanju svojih nepostojećih uspjeha, a što je, zauvijek neshvatljivo, ali uvijek zanimljivo – nekim ženama.

Brzi Gonzales

  • Ukratko, onaj što se prebrzo narolja. Uvijek dođe taj jedan sićušni s velikim okama koji ne zna piti: na prazan želudac trgne tri dedine brljevače za poliranje prozora i onda uglavnom služi za ismijavanje tijekom obiteljskog okupljanja. Shvaća da je pretjerao, ali smatra da je bolje pretvarati se da je sve normalno nego da prizna poraz. Slijede pijana plesanja, padanja po djeci rođaka, bacanje papirnatih aviona stricu u oko i još puno detalja o kojima će se pričati godinama. Kako ga pušta alkohol, preplavljuje ga susramlje i na kraju je prilično dosadan, ali imate snimke na mobitelu pa ga ucjenjujete do sljedećeg susreta.

Kamikazimir

  • To vam je onaj koji se napije unaprijedjer ga je strah da neće biti dovoljno alkohola na svadbi, krstitkama, danu dječjih radosti ili bilo kojem drugom okupljanju. On će tijekom mise, iz crkve skočiti u birtiju na par pelina, na benzinskoj potrpati par unučića u gaće, i općenito, tip će popiti sve što vidi jer misli da je zbog toga frajer. Dijele se u dvije skupine, pitomi i naporni Kamikazimiri. Pitomi zaspi na svadbi za stolom negdje nakon govedine iz juhe i budi se oko podvezice kad očajnički kreće dokrajčiti sav ostatak cuge. Naporni ima želudac od kevlara i litijsku bateriju umjesto jetre. Sve davi svojim izborom glazbe i bukvicama svakome tko mu se nađe na putu, ali nikada ne padne. Najčešće se pojavljuje u vidu kuma ili barjaktara. Savjet –  

Finoguzi

  • Svaka škvadra ima onog jednog čudaka koji ne pije isto što i svi nego ima svoje posebne potrebe, ono što bi neki nazvali snobizmom. Dogovorite se da nosite 50 butelja vina na vikendicu, ali on ne da lovu nego kaže da će piti što sam ponese. Hvali se svojom cugom iako je bocu ukrao tati iz ormara i pola sata prije tuluma guglao da bi znao što uopće nosi. Pije isključivo ono za što je stručan, svi drugi su mu glupi. Na kraju, zbog škrtosti, popije sam svoj raritetni viski s juga Okinawe, onda pocica još dvadeset gemišta za koje nije dao lovu i zaspi na kauču. Zbog takvih pojedinaca muškarci dobiju nagon da ga namažu kalodontom dok spavaili naprave neku sličnu spačku.
Pijani Uredski Lik

Specijalac

  • Supermen ili specijalac nije s ovog planeta i pije kao da ne guta nego prokišnjava.Stalno nazdravlja, eksa, pleše, pjeva, I nikad mu nije ništa. Izaziva idolopoklonstvo i zavist ostalih članova radnog kolektiva, škvadre ili kluba u kojem igra… nešto kao tulumski Vasa Ladački. Potpuno mu je svejedno što se pije, samo dok ima s kim biti glasan. Najčešće je ženskaroš jer ostane zadnji na nogama pa se poveća izbor za komuniciranje i tad je sasvim korektan, iako dosta prizeman. Karijera mu se naglo prekida zbog gihta, oko četrdesete.

Trezven

  • Čudak koji dođe na party i cijelo vrijeme svima objašnjava da ne pijei zašto ne pije, iako nikoga nije briga zašto je uopće onda došao na tulum osim da te davi sa svojim problemima. Ono, brate, ili pij ili nemoj pit, ali pusti nas na miru! Negdje u drugoj polovici tuluma shvati da od te priče nema vajde pa brzinski, da ga nitko ne vidi eksa neki kruškovac, dva deci ribara i dezinficijens votku i loše se upucava svim ženama na koje naleti. Zaspi na zahodu, teško ga se riješiti do zore, a od sutra je opet čist i tako ispočetka.

Nametnik

  • Dođe sat vremena prije početka tuluma s lošim vinom, ostane još dan nakon završetka, pojede i popije sve kao Jehovin termiti još ti ukrade sa šanka nešto za u parku ispred tvoje zgrade. Nikad nije pijan do kraja, ali te uvijek zvjera onim Melanijinim sitnim okicama. Uglavnom naporan i preglasan, s najvećim znanjem svega o svemu. Najčešće se stvori kraj vas na svadbi. Ili nekom dugotrajajućem eventu i većinu vremena govori o tome kako je on uspio doći do svoje mečke ili bembure. Pije najskuplju cugu da se dokaže kako ima para, a u auto je ugradio plin i doma pije dvolitreno pivo iz plastike. Kad ga uočite, bježite!

Pretvarač 

  • Onaj s previše para koji je naporan s čašćenjem, ali te uspije zapiti, a kad se probudiš, on je s tvojom curom… Lukavac nikad ne pije puno, koristi samo najfiniju robu, polako, pažljivo i s mjerom. Vjerojatno sutradan nije ni mamuran. Razlog je za mržnju ostatka ekipe koja se sutra probudi s tri glave, potrgana i nizašto. Vrlo je kvalitetan igrač koji najčešće završi kao žrtva svoje megalomanije, odnosno, umlati ga neki ljubomorni krkan.

Veseljko 

  • On dođe na tulum sretan, bude sretan, ode sretan. Duša je svakog dobrog partija. Vječno je pripit i veseo. To vam je onaj koji pred zoru kad svi klonu skuha neki gulaš od ostataka iz frižidera, pomogne počistiti gajbu na kraju partija i pristojno drži cure za kosu kad pretjeraju. Diktira glazbu, zna kad se skače, a kad je vrijeme za sentiše, pije taman koliko mu treba da cijelo vrijeme bude u stanju blage blesavosti i ujutro je oran za ispravušu – prvu jutarnju rakiju za ispravljanje. Takvo stanje nacuganosti je u biti želja većine onih koji kreću piti, da to bude bezbolno i da su svi oko vas sretni. Uglavnom uspijeva u 1 od 100 slučajeva, a Veseljko se nakon nekog vremena zaljubi i više ne ide na tulume. 

Bonus 

Karaoklija – sve potroši na muziku, najčešće od love koja nije njegova pa nije omiljen u obitelji.

Transformer – miješa s alkoholom još koješta pa cijelu noć skakuće kao hrčak na steroidima.

Kolekcionar – zove kod sebe na isprobavanje pretežno jezivih 38 vrsta kiselih piva ili termobiodinamičkih vina koje on naporno opisuje i na kraju se jedini napije jer drugi pobjegnu u birtiju na nešto normalno.

Emotivac – zove vas na cugu kako bi vam nakon treće runde počeo plakati i cviliti kako mu fali bivša. Zapije se i kad vi pobjegnete i zove sljedeću žrtvu.

Alkofil – pije jer uživa, bira što pije i jednostavno ga kvalitetne stvari čine sretnim.

Ostale Tipsy Priče

Scroll To Top